Čelsi već može da slavi titulu u Premijer ligi, ako je suditi po ovoj tradiciji!

Iako su porazom započeli 2015. godinu, Žoze Murinjo i njegovi fudbaleri ne moraju da brinu za konačan ishod prvenstva

  • 0

Žestoka borba vodiće se za titulu u Premijer ligi između Čelsija i Mančester sitija, koji su trenutno izjednačeni na prvom mestu tabele.

Ipak, iako su dva tima poravnata, a odigrano je tek nešto više od polovine utakmica ove sezone, ako je suditi po tradiciju koja prati trenera londonskih plavaca Žozea Murinja, na Stanford Bridžu već mogu da počnu sa slavljem.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Portugalac nikada u svojoj karijeri nije izgubio šampionsku trku kada je prvog dana nove godine tim koji je predvodio sa klupe bio lider na tabeli.

Takva situacija se do sada desila sedam puta i svih sedam Murinjo se radovao - dva puta sa Portom, Čelsijem i Interom, jednom sa Realom iz Madrida.

Foto : AP/Tanjug Foto : AP/Tanjug

Čelsi je u 2015. godinu ušao sa prednošću od tri boda u odsnosu na Siti, čime je "uslov za titulu ispunjen", ali je istu isupsio nakon poraza od Totenhema i pobede "građana" nad Sanderlendom.

Interesantno je da dva tima imaju i identičnu gol razliku 44:19, a u međusobnim skorom je bilo 1:1.

U svakom slučaju očekuje nas fenomenalan drugi deo sezone u Premijer ligi, a videćemo da li će Specijalni nastaviti tradiciju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA