Potresi u Barsi! Pao prvi otkaz, Mesi i Enrike u svađi, Pujol poručio: Video sam drugu stranu kluba!

Dosadašnji sportski direktor Andoni Zubizareta dobio otkaz, dok navijače Barse najviše brine sukob trenera i najboljeg igrača. Takođe, bivši kapiten Karlos Pujol odlazi sa Nou Kampa

  • 0

Španski fudbalski velikan Barselona objavio je da je raskinuo saradnju sa sportskim direktorom kluba Andonijem Zubizaretom.

Legendarni golman Katalonaca i nacionalne reprezentacije Španije imao je ugovor do 2016. godine.

- Predsednik kluba Ðozep Bartomeu odlučio je danas da raskine ugovor sa Zubizaretom. Zahvalni smo Zubizareti za doprinos, predanost u radu i profesionalnost koje je pokazao u poslednje četiri godine - navodi se u saopštenju Barselone.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Dosadašnji sportski direktor kluba bio je na meti kritika u poslednje vreme nakon problematičnih transfera, pa je FIFA izrekla Barseloni jednogodušnju zabranu angažovanja pojačanja zbog kršenja pravila prilikom dovođenja mladih igrača.

Odluka o prekidu saradnje sa Zubizaretom došla je dan posle šokantnog prvenstvenog poraza u gostima protiv Sosijedada (1:0), nakon kojeg Katalonci sa utakmicom više na tabeli Primere i dalje zaostaju bod za vodećim Realom iz Madrida.

Upravo nakon ovog meča pojavila se i informacija da su Lionel Mesi i Luis Enrike ponovo na ''ratnoj nozi.'' Navodno su se raspravljali u San Sebastijanu, ali niko ne zna zbog čega.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Španski mediji su tvrdili da bi funkciju sportskog direktora Barselone trebalo da preuzme bivši istaknutu prvotimac Karlos Pujol, ali je i on otišao.

- Tri i po meseca su mi bila dovoljna da vidim i drugu stranu Barselone, pa sam doneo odluku da raskinem ugovor. Mnogo sam naučio i vrlo sam zahvalan na tome, ali sada želim da steknem drugačije iskustvo i na drugoj poziciji - rekao je Pujol i dodao:

- Hoću da napredujem i profesionalno i privatno, i nadam se da ću u budućnosti moći da se vratim kući i vratim Barsi sve što mi je dala tokom nezaboravnih godina. U životu nije uvek sve kako želite, Barselona će uvek biti u mom srcu, napred Barsa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA