Udes i lom ruke odvojili Srbina od relija Dakar! (VIDEO)

Manji udes na etapi kroz Argentinu odvojio je našeg takmičara od daljeg učešća u najvećem sportskom spektaklu početkom2015.

  • 1

Neslavan završetak najčuvenijeg svetskog reli takmičenja za srpskog motociklistu Gabora Sagmajstera, već tokom druge etape.

Imao je peh na reliju Dakar jer je slomio šaku posle manjeg udesa i bilo je nemoguće da završi deonicu voženu od Vila San Karlosa do San Huana u Argentini.

- Naleteo sam na stenu, motor me je prebacio preko i tako sam nezgodno pao i slomio ruku, da sam odustao od drugog specijala - rekao je za RTS Gabor Sagmajster.

Sagmajster je u prvom delu 512 kilometara dugog specijala doživeo pad, slomio šaku i u velikoj meri oštetio motor, tako da je bio primoran da odustane.

Foto: Promo Foto: Promo

Član Sagmajsterovog tima Miran Stanovnik rekao je po završetku etape da je ovo bio jedan od najtežih specijala u njegovoj karijeri.

Sagmajster je osmi put učestvovao u prestižnom takmičenju, koje se ove godine održava od 4. do 17 januara u Argentini, Čileu i Boliviji.

Prvu etapu Relija Dakar srpski motiociklista završio je u nedelju na 62. mestu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA