SPREMAJTE SE: Još 100 dana je ostalo do Beogradskog maratona!

Gradski sekretar Goran Vesić govorio je o značaju najmasovnije sportske manifestacije koja se održava u Beogradu

  • 1
Beogradski maraton Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je da će Beograd učiniti sve da 28. Beogradski maraton protekne u najboljem redu.

- Grad Beograd će tradicionalno, kroz učešće svojih sekretarijata, preduzeća i službi, podržati ovaj najznačajniji i najmasovniji sportski događaj u našem gradu kako bi protekao u odličnoj organizaciji i kako bi, kao i uvek do sada, bio u prilici da ostvari i svoje druge zacrtane ciljeve. Posebno kada su u pitanju masovnost u svim trkama, sprovođenje humanitarnih kampanja, promocija Beograda i Srbije, pristupačnost događaja što većem broju naših građana - rekao je Vesić.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

On je dodao da Beogradski maraton spada u najvažnije događaje, jer je tokom decenija postao brend srpske prestonice.

- Očigledno je da Beogradski maraton postaje sve zanimljiviji i privlačniji milionskoj trkačkoj populaciji iz celog sveta. Naravno, to će se značajno odraziti i na turističku potrošnju u Beogradu, što je jedan od velikih ciljeva koje, takođe, želimo da ostvarimo - naglasio je Vesić i dodao:

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

- Beograd će u narednom periodu pokušati da pomogne i ohrabri organizatore sportskih, kulturnih ili zabavnih događaja da to čine u našem gradu jer svaki takav događaj obezbeđuje više turista i bolju promociju grada.

Beogradski maraton biće održan 18. aprila, a svi zaintersovani mogu da se prijave putem interneta na www.bgdmarathon.org.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • градинар

    7. januar 2015 | 21:39

    Особа која може да истрчи 10 км или један сат без проблема нека потражи неки план на нету. Завршиће маратон сигурно. Народе трчите у трчању је спас

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA