Koš uz faul za pobedu u zadnjoj sekundi i Smitovi "erbolovi" na debiju za Klivlend! (VIDEO)

Mnogo uzbuđenja i zanimljivih trenutaka viđeno je na 13 odigranih mečeva u najjačoj ligi na svetu. Od pogodaka i promašaja u poslednjim sekundama do katastrofalnih izdanja debitanata i svađe trenera i igrača

  • 0

Bilo je i više nego uzbudljivo na terenima NBA lige prethodne noći, a kako i ne bi kada je odigrano čak 13 mečeva. Najzanimljivije je bilo u Šarlotu, gde je domaćin poslednje dve sekunde došao do pobede nad Nju Orleansom 98:94, ali ne smemo ni zaboraviti 13 uzastopnih poraza do kojih su došli Njujork Niksi i Minesota.

Krenimo od jazanimljivijeg duela večeri sigurno, a to je bio sudar Pelikansa i Hornetsa. Kemba Voker je sigurno čovek o kome se priča. Sjajni igrač Šarlota je preuzeo odgovornost u poslednjim sekundama meča, a njegov pogodak uz vrlo teške situacije uz faul protivnika na 2 sekunde pre kraja rešio je pobednika.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Upravo je on i bio najefikasniji u redovima svog tima sa 31 poenom, a time je ušao u istoriu kluba kao deveti igrač u istoriji Šarlota koji je uspeo da postigne 30 i više poena na tri uzastopne utakmice. Henderson i Kid-Gilkrajst su mu pružili odličnu pomoć sa 16, odnosno, 13 poena, s time što je ovaj drugi imao i 12 skokova.

Nju Orleansu nije pomoglo ni 32 poena Entonija Dejvisa koji je na to dodao i 12 skokova, kao ni dobro izdanje Holideja sa 16 koševa.

Mnogo vatre viđeno je u duelu Finiksa i Minesote 113:111, a na kraju je prvi pik sa ovogodišnjeg drafta Endrju Vigins promašio šut za pobedu "vukova" u poslednjoj sekundi. Junak pobede Sansa bio je Goran Dragić koji je ubacio 25 poena, a odlični su bili i Bledso i Tomas sa po 17 poena, kao i bivši igrač Timbervulvsa Džerald Grin sa 21.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Ipak, centralni događaj meča bio je sukob između Markusa Morisa i njegovog trenera Hornačeka koji mu je zamerio na tehničkoj greški koju je zaradio u trećoj četvrtini koja mu je bila osma ove sezone. Palo je dosta teških reči, a Morisa je pomoćni trener na kraju morao da povuče u stranu.

- Svi se trude na terenu, volim kada moji momci igraju sa emocijama, ali moraju da ih kontrolišu ponekad - rekao je o prepirci koju je imao sa svojim igračem Hornaček posle meča, dok se Moris na Tviteru izvinio za svoje ponašanje.

Minesota je ovim porazom došla do svog 13 uzastopnog poraza i može se reći da je i ovu sezonu bacila u zaborav. Ni 25 poena Viginsa i 23 koša i 11 asistencija Vilijamsa nisu im pomogli da izbegnu novi uzastopni poraz. Vredna pomena je samo partija nekada prvog pika na draftu Entonija Beneta koji je imao dabl-dabl učinak - 14 poena i 10 skokova.

Rekonstrukcija kojoj su Njujork Niksi pristupili prošlog leta ne da nije dala rezultate, nego je taj tim dotakao novo dno. Oni su postavili novi rekord tima po broju uzastopnih poraza, jer su posle sudara sa Vašingtonom 101:91, zabeležili 13 zaredom.

Negativni rekord do koga su došli još uvek nije gotovo, jer bi možda mogli da vežu i 20 uzastopnih poraza što je najviše u 69-godišnjoj istoriji franšize. To su ostvarili kada su na kraju sezone 1984-85 vezali 12 poraza, a onda na startu sledeće godine dodali još osam. U leto te  godine su kao prvog pika izabrali Patrika Juinga.

Jedan od derbija večeri bio je i duel Hjustona i Klivlenda, 105:93, koji je igrao bez Lebrona Džejmsa, ali sa Džej Ar Smitom koji je debitovao, međutim neće ga po dobrom pamtiti jer je meč završio bez poena za 19 minuta igra uz šut 0/5.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Dvajt Hauard bio je pokretačka sila Roketsa koju niko iz redova Kavsa nije mogao da zaustavi. Neverovatnih 19 skokova od čega čak 1o u napadu, uz standardnih 17 poena bili su učinak "Supermena" na ovom meču. Odličan je bio i Harden sa 21 poenom, kao i Džoš Smit koji je stigao iz Detroita i ubacio 16 koševa.

Sa druge strane, fantastični Kajri Irving je pokušao da nadomesti izostanak Džejmsa i to je donekle uspeo da učini sa 38 poena, ali je bilo premalo, jer nije imao adekvatnu pomoć od ostalih saigrača, jer su osim njega samo još Lav i Tompson bili dvocifreni.

NBA, rezultati:

Šarlot - Nju Orleans 98:94

Klivlend - Hjuston 93:105

Filadelfija - Milvoki 77:97

Vašington - Njujork 101:91

Atlanta - Memfis 96:88

Bruklin - Boston 81:89

Čikago - Juta 77:97

Dalas - Detroit 95:108

Denver - Orlando 93:90

Minesota - Finiks 111:113

Sakramento - Oklahoma 104:83

Golden Stejt - Indijana 117:102

L.A. Klipers - L.A. Lejkers 114:89

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA