Zvezda počela pripreme bez precrtanog Mijailovića, ali sa Parkerom u timu!

Nenad Lalatović obavio je prozivku za početak zimskih priprema na kojoj se pojavilo 36 igrača, ali među njima nije bilo doskorašnjeg kapitena koji je suspendovan i koga je klub otpisao

  • 16

Fudbaleri Crvene zvezde u četvrtak su zvanično otpočeli zimske pripreme za prolećnu polusezonu, a one su počele protivnkom na stadionu "Rajko Mitić" koju je sproveo trener Nenad Lalatović.

Na prozivci se pojavilo 30 igrača, a među njima nije bilo suspendovanog doskorašnjeg kapitena Nikole Mijailovića, ali zato jeste bio Džošua Parker za koga se očekuje da u toku dana potpiše ugovor sa crveno-belima.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Šampion  Srbije će prvi deo priprema odraditi u Sloveniji, u dobro poznatoj bazi Terme Čatež, a zatim sledi povratak u Beograd pre nego što se ode na drugi deo koji je planiran da se odradu u Turskoj.

- Prvi deo priprema odradićemo u Sloveniji u koju putujemo 18. januara. Tamo ćemo odigrati tri utakmice, a odna sledi povratak u Beograd, pa zatim putovanje u Tursku. Veliki deo prelaznog roka smo odradili, a na meni i mom stručno štabu je da sve to uigramo.  Zadovoljan sam odrađenim, sad samo da vidimo ko će napustiti klub - rekao je Lalatović.

Foto: Tanjug/Dragan Stanković Foto: Tanjug/Dragan Stanković

Šef stručnog štaba se vrlo kratko osvrnuo i na situaciju sa otpisanim Mijailovićem.

- Nije se pojavio na pripremama, suspendovan je  i neće biti sa ekipom.

Od Lalatovića je reč preuzeo generalni direktor Zvezdan Terzić koji je najavio da će u drugom delu sezone još veću priliku dobiti mladi fudbaleri koji su budućnost kluba.

- Trebalo bi napraviti balans između mlađih i starijih igrača i u ovom delu sezone ćemo forsirati više ove mlađe. Stav kluba je da su Grujić, Jovanović, Ristić, Jović i Rajković budućnost i da budu isforsirani, a ko će imati kakvu minutažu odlučiće trener - kazao je Terzić onda se osvrnuo i na finansijsku situaciju i problem sa dugovanjima.

Foto: Tanjug/Dragan Stanković Foto: Tanjug/Dragan Stanković

- Radimo na pronalaženju novca za isplate dugovanja. Nije lako, a mi smo mnogo više fokusirani da do 14. februara  nađemo 420.00 evra koje dugujemo bivšim igračima i Bronovickom. Imamo obavezu od 11,8 miliona evra koju moramo regulisati do 31. marta. Možda naši poverioci prolongiraju dug i za dve godine, pa onda odložimo sve to -  objasnio je Terzić kako stoje stvari.

On je napomenuo da s obzirom, upravo na tu situaciju, je prelazni rok dobro odrađen i da su pojačanja prava i najavio da bi uskoro trebalo da stigne Nigerijac Salami, ali i Rade Krunić iz Donjeg Srema.

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

- Najveći deo prelaznog roka smo odradili kako ne bismo ponavljali greške od letos, gde su mnogi samo dolazili i odlazili. Slali smo skaute da gledaju Parkera i svi su dali pozitivno mišljenje. On je u ovom momentu nešto najbolje što Zvezda može da priušti.

- Salamija ne poznajem toliko, ali je ozbiljan igrač. Ne košta nas ništa. Dolazi na pozajmicu, a ako zadovolji odlučićemo se do 15. maja da li da otkupimo ugovor. Krunić trenira u Foči i čeka rasplet situacije. Želja nije sporna, on je veliki zvezdaš, ali čekamo da se sve pravne stvari završe - rekao je Terzić.

Foto: crvenazvezdafk.com Foto: crvenazvezdafk.com

I generalni direktor i trener Lalatović su najavili da postoji velika šansa da Darko Lazović ostane do leta.

Na spisku za pripreme se nalaze:

Golmani: Predrag Rajković, Damir Kahriman, Filip Manojlović, Marko Trkulja.

Odbrana: Marko Petković, Savo Pavićević, Aleksandar Luković, Vukašin Jovanović, Miloš Stojanović, Darko Lazić, Miloš Cvetković, Bogdan Planić, Stefan Ðorđević, Dušan Anđelković, Nikola Antić, Mamadu Mbođ, Marko Mijailović.

Sredina terena: Daniel Avramovski, Aleksandar Kovačević, Mihajlo Ristić, Aleksandar Katai, Vukan Savićević, Miloš Bosančić, Marko Grujić, Nenad Gavrić, Darko Lazović, Saša Stojanović.

Napad: Luka Jović, Ðorđe Despotović, Džošua Parker.

Igrači na pozajmicama: Nikola Đorđević, Marko Marinković, Miloš Brajović, Nemanja Ahčin, Lazar Mitrović

Povređen: Novak Martinović

(M. Marić/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • grobar do koske

    8. januar 2015 | 11:52

    ..PRIPREME , za cega,za sta..za 4 LIGU DZONI i nije PREKO potreban,a za PARKERA mislim da im je vise nego neophodan,ipak je tamo SUVERENI VLADAR SLOGA iz Petrovca na Mlavi,a ODLICNO znamo kakvog iskustva imaju sa njom,pa se ocekuje jos VRHUNSKIH POJACANJA u komsinici..XXAAXXAA..SMEHOTRES SA NJOM !!!..XXAAXXAA..Partizan-MIT ili cudo-jedini ponos i najveci brend Srbije !!!

  • Budak

    8. januar 2015 | 12:10

    Pocele pripreme bez sampona,toalet papira.....FMP,FMP....PANTERI,PANTERI.....

  • Savica

    8. januar 2015 | 13:20

    ZASTO PRIPREM ? Za cetvrtu ligu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA