MAKABI SLOMIO ZVEZDU! Nema čuda u Tel Avivu kad se zaustave Bobi i Vilijams! (VIDEO)

Crveno-beli zabeležili i drugi poraz u Top 16 fazi Evrolige

Drugi poraz Crvene zvezde u Top 16 fazi Evrolige! Akutelni šampion Makabi slavio je nad crveno-belima u Tel Avivu, rezultatom 78:67 (21:18, 16:15, 12:15, 19:16, 22:18 ).

Odlučujući faktori za još jedan neuspeh crveno-belih bili su previše promašenih šuteva i izgubljenih lopti, nedovoljno jaka odbrana nad Skorcanitisom i generalno u reketu, kao i to što je jedino Nikola Kalinić briljirao na užarenom terenu "ponosa Izraela".

Prelomna je bila treća četvrtina, kada je Zvezda uspela posle serije 10:0 da povede 42:40, a potom zapadne u krizu, dozvolivši domaćima da preokrenu i povedu 18 razlike u odlučujućoj deonici.

I Makabi je uspeo da spreči tandem Vilijams - Marjanović da se razigrava kao u prvoj fazi takmičenja. Makabi su do uspeha predvodili Rendl sa 16, Skorcanitis sa 15 i Pargo sa 12 poena, dok su kod crveno-belih najbolji bili Kalinić sa 18 i Vilijams sa 13.

MAKABI: Pargo 12, Hajns, Smit 8, Rendl 16, Tajus 6, Koen, Ohajon 10, Harari, Landesberg 10, Skorcanitis 15, Aleksander.

CRVENA ZVEZDA: Vilijams 13, Rebić, Dangubić 5, Mitrović 7, Lazić 3, Blažič 6, Kalinić 18 (3/4 za tri poena), Marjanović 10, Tejić, Dženkins, Jović, Cirbes 4.

ŠAMPION NE PRAŠTA JEFTINE GREŠKE

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Gotovo dva minuta crveno-beli nisu postigli koš, a zahvaljujući nepreciznim šutevima sa penala, Makabi je vodio samo 5:0. Po trojku pogađaju Dangubić i Vilijams i gosti počinju sa čvršćom igrom.

Rezultat posle pet minuta igre bio je 11:10 za Makabi, kada je pozvan i prvi tajm-aut.

Mnogo bolja Zvezdina igra ukrašena je sa još dve trojke Nikole Kalinića, ali crveno-beli ne uspevaju da preokrenu rezultat zbog lošije odbrane, pogotovo nad Skorcanitisom. Na kraju prve četvrtine rezultat je bio 21:18, a crveno-beli su bukvalno sve poene primili iz reketa, i nijednom nisu šutirali slobodna bacanja.

Kalinić je i u drugoj deonici bio jedina prava svetla tačka u beogradskoj ekipi, pogotovo jer je škripalo u tandemu Vilijams - Marjanović.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Crveno-beli su ipak i mogli da preokrenu rezultat da nisu promašili pregršt zicera i otvorenih šuteva, pogotovo zahvaljujući dominaciji u ofanzivnom skoku, koju Radonjićeva četa nije uspela da unovči.

Makabi je čak 13 poena postigao iz kontri, pa je u jednom momentu i poveo sa deset razlike (37:27), a novom trojkom Kalinić pokreće mini seriju od 6:0 u samom finišu poluvremena, na koju domaći nisu imali odgovor.

Zvezda je fenomenalno počela treću četvrtinu i napravila seriju 9:3, i konačno povela. Mnogo bolje su gosti čuvali reket, domaći su se malo "pogubili", ali ne toliko da izgube kontrolu. Stao je i isforsirani šut za tri poena, pa su domaći ponovo okretali stvar u svoju korist, a domaće navijače je oduševilo alej-up zakucavanje Rendla.

Foto: S. Pikula Foto: S. Pikula

Finiš treće četvrtine je prošao bez poena crveno-belih iz igre. Snage nije bilo za preokret u odlučujućoj deonici. Naprotiv, Makabi je stigao do maksimalne prednosti od 18 razlike.

Naredni meč, crveno-beli igraju 16. januara u Beogradu sa turskim Galatasarajem.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • grobar do koske

    8. januar 2015 | 22:31

    ..PERSPEKTIVA,STVARNOST VAM JE CRNO-BELA,A BUDUCNOST SIVA..XXAAXXAA..Partizan-MIT ili cudo-jedini ponos i najveci brend Srbije !!!

  • Deda

    8. januar 2015 | 22:26

    Ljudi,sta da vam kazem...morate se malo spustiti na zemlju. Ovo nisu Laboral i Neptunas. Ovi dobijaju i kad igraju lose,a kamoli kad vi igrate lose. Dobar skauting...odseces Bobija i cao. A,oni imaju s kim. Niste cak imali ni lose sudjenje,ali Radonjic je kriminal.

  • Budak

    8. januar 2015 | 21:59

    Ajmooo FMP,FMP.....nije mi jasno zasto navijaci UGASENE KKCZ komentarisu nas PANTERE.....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA