Murinjo skinuo ''Njukaslovo prokletstvo'', Pardju je Palasov spasilac (VIDEO)

Portugalac prvi put bio bolji od Svraka u Premijer ligi i zasluženo se vratio s Čelsijem na prvo mesto * Šampion poklekao protiv Evertona, iako je poveo u 74. minutu

  • 1

Nije se menadžer čelsija Žoze Murinjo bez razloga pribojavao dolasku Njukasla na Stamford Bridž jer su Svarke klub koji Portugalac nikada nije pobedio, čak i kada je u prvom navratu harao Premijer ligom.

Ali, svemu dođe kraj. Plavci su obradovali svog menadžera i pobedili Njukasl rezultatom 2:0 čime su ostali na vrhu Premijeršipa. Najzaslužniji za ovaj trijumf bio je Oskarov gol iz najbržeg kornera u istoriji, a na asistenciju Baneta Ivanovića, kao i 15. pogodak Dijega Košte sredinom drugog poluremena.

Liverpul je živ zahvaljujući Markecu! (FOTO) (VIDEO)

Ovaj meč će posebno pamtiti i kapiten Džon Teri koji je 648. putu oblačio dres Plavaca i tako se uzjednačio sa Frenkom Lampardom na trećem mestu večne liste fudbalera po broju nastupa. Dobru partiju pružio je i Nemanja Matić koji je u 72. minutu zaradio i žuti karton.

Ne treba zaboraviti i to da su gosti imali nekoliko odličnih prilika u prvom poluvremenu. Jednom su pogodili stativu, a u par navrata je odlično intervenisao i Peter Čeh koji je odigrao svoj prvi meč u PL od početka ove sezone. Kao i Kurtis Zuma koji je neočekivano bio starter.

Činilo se da će Mančester Siti trijumfalno da se vrati sa Gudison Parka nakon što je Fernandinjo u 74. minutu načeo mrežu Evertona, ali od vođstva nije prošlo ni četiri minuta kada je Stiven Nejsmit donekle usporio šampiona.

Igra Građana, za koje Aleksandra Kolarov nije igrao, ne može da raduje manuela Pelegrinija, ali zato Čileanac može da bude srećan što se prvi strelac tima Serhio Aguero vratio na teren.

Alan Pardju je dočekan kao novi spasilac Kristal Palasa čiji navijači su istakli transparent da sezona za njih tek sada počinje. Ipak, drugo poluvreme meča sa Totenhemom nisu počeli najbolje jer je Kejn u 49. minutu postigao svoj šesti gol na isto toliko mečeva i Pevci su poveli.

Međutim, za 11 minuta Palas je preokrenuo preko Dojla iz penala i Pančona u 80. minutu za eliku pobedu koja je domaći tim izvela iz zone ispadanja.

Premijer liga, 21. kolo

Sanderlend – Liverpul 0:1

(Marković 9)

Barnli – KPR 2:1

(Arfrild 12, Ings 37 - Ostin 33 pen)

Čelsi – Njukasl 2:0

(Oskar 43, Košta 59)

Everton – Mančester Siti 1:1

(Nejsmit 78 - Fernandinjo 74)

Lester – Aston Vila 1:0

(Končeski 45)

Svonsi – Vest Hem 1:1

(Nobl 74 ag - Kerol 43)

VBA – Hal 1:0

(Beraino 78)

Kristal Palas – Totenhem 2:1

(Dojl 69 pen, Pančon 80 - Kejn 49)

Nedelja

Arsenal – Stouk 14.30

Mančester junajted – Sautempton 17.00

TABELA: Čelsi 49, Mančester Siti 47, Mančester Junajted 37 (-1), Sautempton 36 (-1)...Hal 19, KPR 19, Lester 17

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA