Novi poraz rukometaša Srbije u Hrvatskoj!

Orlovi odigrali dosta bolji meč nego u petak, ali su na kraju izgubili sa 34:30, uz osam golova Momira Ilića

  • 0

Muška rukometna reprezentacija Srbije poražena je i u drugom prijateljskom meču od selekcije Hrvatske pošto je u Rijeci izgubila rezultatom 34:30 (16:14).

Izabranici Dejana Perića prikazali su mnogo bolju igru nego u prvom susretu u petak u Umagu, gde su pretrpeli debakl (35:28), ali nisu imali snage i koncentracije za revanš domaćinu, koji se priprema za učešće na prvenstvu sveta u Kataru.

Najvećim delom meča vođena je velika i izjednačena borba, a hrvatski rukometaši bili su smireniji i sigurniji u završnici utakmice, pa su zasluženo došli do uspeha.

Foto: Tanjug/Miloš Jelesijević Foto: Tanjug/Miloš Jelesijević

Domaćina su do pobede predvodili Štrlek sa šest i Duvnjak, Horvat i Čupić sa po pet golova, dok su u srpskom timu najefikasniji bili Momir Ilić sa osam i Marko Vujin sa šest.

Na poluvremenu utakmice u Rijeci za najbolje hrvatske rukometaše u 2014. godini proglašeni su Domagoj Duvnjak i Andrea Penezić, dok je priznanje za najbolheg trenera pripalo selektoru muške reprezentacije Slavku Goluži.

Reprezentacija Srbije priprema se za učešće na turniru u Norveškoj, od 15. do 19. januara, a prvu takmičarsku utakmicu imaće tek u aprilu, kada joj predstoji gostovanje na Islandu, u nastavku kvalifikacija za prvenstvo Evrope 2016. godine.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA