Olimpija nije izdržala pritisak krcatog Pionira: Milutinov junak pobede u igri nerava!

Crno-beli u jednom napetom meču, a ponajviše zahvaljujući svom centru koji je pogađao u trenucima kada je bilo najpotrebnije došao do zlata vrednog trijumfa u dvorani u kojoj je bilo 7.000 navijača

Košarkaši Partizana su ostvarili veliku i značajnu pobedu 81:74 u jednom veoma neizvesno i napetom meču protiv direktnog konkurentna u borbi za mesto u plej ofu, ekipe ljubljanske Olimpije.

Bio je ovo jedna pre svega psihički težak meč za oba tima sa dosta preokreta što se moglo videti tokom meča, a možemo reći da je apsolutni heroj trijumfa crno-belih bio Nikola Milutinov koji je uvek kada je bilo najpotrebnije bio koncentrisan i siguran, a moramo ga pohvaliti da se popravio i u segmentu u kom je bio očajan, a to su penali.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Upravo sa linije slobodnih bacanja je prelomio meč talentovani centar uz pomoć sjajnog Mihajla Andrića koji je prosto bio izvanredan u šutu iza linije 6,75, jer je ubacio 3/4.

Najefikasniji u redovima pobedničke ekipe bio je Milan Mačvan sa 21 poenom, a pratili su ga Milosavljević sa 15, Milutinov sa 14, Andrić sa 11. Sa druge strane najbolji u redovima poraženih bili su Marinović sa 14, Omić sa 12 i tragičar Dino Murić sa 11 poena.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Nervoza zbog važnosti meča bila je od prvog minuta prisutna među igračima oba tima koji su pravili pomalo netipične greške, mada bi trebalo pohvaliti odbrane obe ekipe koje su bile čvrste i organizovane. Crno-beli su na startu napravili lepu seriju od 11:0, ali su stečenu prednost vrlo lako ispustili već do kraja prve četvrtine.

Drugi period meča je protekao u popriličnoj rastrzanoj igri, jer su igrači Partizana i Olimpije kao po nekom šablonu igrali. Kada su pogađali, pogađali su i jedni i drugi, a kada su grešili isto se događalo. Marinović sa jedne i Mačvan sa druge strane su poprilično pokušavali da isforsiraju šut, ali ih nije išlo.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Sve ono što se događalo na terenu u prvom poluvremenu bilo je preslikano u trećoj deonici. Najava da bi možda mogao jedan od timova da prelomi meč dogodila se krajem tog perioda meča kada je Mačvan trojkom doneo najveće vođstvo svom timu od sedam razlike, ali je Prepelič imao spreman odgovor.

Ako su prethodne dve četvrtine ličile jedna na drugu, onda je četvrta poprilično podsećala na prvu. Igralo se u naletima, prvo su crno-beli preko kapitena Milosavljevića imali par odličnih minuta, onda su se razigrali Dino Murić i Alen Omić iz gostujućeg tima, tako da je neizvesna zavšrnica bila garantovana.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

U poslednja dva minuta dve stvari su doprinele pobedi crno-belih, a to su neromišljenost Dina Murića starijeg brata igrača Partizana koji je zaradio tehničku posle koje su Vujoševićevi izabranici napravili 5:0 seriju čime su došli do 78:71 na minut pre kraja i tada je već sve bilo rešeno.

PARTIZAN - OLIMPIJA 81:74

Partizan: Pavlović 7, Tepić 3, Aranitović, Kuzeloglu, Marinković, Dalo, Milutinov 14, Milosavljević 15, Mačvan 21, Gagić 10, Andrić 11, Milutinović, Bogdanović, Bezbradica.

Olimpija: Rupnik, Marineli, Hrovat 9, Brodnik, Salin 9, Vučetić, Murić 11, Nikolov, Mahkovič 5, Omić 12, Prepelič 9, Marinović 14, Kanačević 5.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Poploznica

    10. januar 2015 | 22:17

    Samo se vi tesite i nadjate se.znate vi dobro kako ste snama prolazili,a to igosi,to nas ne vredja,jer to nije isto kao sa fmp-om.

  • ГрЋу

    10. januar 2015 | 23:57

    Колико ће тек да боли кад вас откинемо и ове године, исто као и претходних 13. Откуд се ви разумете у ову игру па узимате за право да остављате коментаре на кошаркашке вести. Деца која навијају за ФМП још мало ће да имају по 20-ак година, а нису се радовали. Не треба бити психолог па знати о каквим комплексима се ради. Калафонци џабе вам новци, нећемо да стајемо. Титула ће бити ЦРНО-БЕЛА !!!

  • grobar do koske

    10. januar 2015 | 23:47

    ..BREND se stvara originalnoscu,koju morate odrzavati istim kvalitetom !..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA