Srpske sudije više neće smeti u hotele i na večere sa čelnicima klubova!

Direktor KLS Leon Deleon ukinuo je određena prava i benefite sudijama, kao i određene običaje koji su se praktikovali posle utakmica u nacionalnom šampionatu, a sve kako bi prekinuo priče o potkupljivosti srpskih arbitara

  • 18

Novi direktor nacionalne košarkaške lige, Leon Deleon koji je postavljen na tu funkciju sredinom septembra 2014. godine umest mnogo kritikovanog, osporavanog i skandalima ispraćenog Dragana Gogića doneo je nekoliko odluka u vezi sa sudijama i suđenjem u KLS koje će sigurno izazvati reakcije.

Kako Telegraf saznaje, komesar domaće Superlige je odlučio da uskrati deliocima pravde određena prava, benefite, kao i običaje koje su imali prethodnih godina, a sve kako bi stao na kraj pričama o njihovoj potkupljivosti i teoreijama o neregularnosti takmičenja.

Foto: MNpress/N.Parausic Foto: MNpress/N.Parausic

Tako će od sada biti zabranjeno arbitrima da posle utakmica ostaju u gradu u kome su sudili, prespavaju u hotelu i odlaze na večere, kao i bilo kakvo druženje sa predstavnicima klubova kojima su sudili ili kojima sude, a ko se bude oglušio o ovo biće žestoko kažnjen.

Na ovaj način će pokušati da prekine sve čaršijske intrige o tome da određene sudije se druže sa klupskim čelnicima i da se tako potkupljuju i sude u koristi njihovog tima, iako je do sada bilo običaja da sa predstavnicima klubova delioci pravde večeraju nakon mečeva.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Nema sumnje da će ova, za sada još nezvanična odluka izazavti reakcije u javnosti, ali svi očekuju da će reagovanja biti pozitivna, jer pokušava da se spreči bilo kakvo postavljanje pitanja o nameštanju u nacionalnom prvenstvu.

Podsetimo, da je i njegov prethodnik Gogić takođe bio uveo neka pravila arbitrima, ali su ona bila poprilično skandalozna i rušila su njihova prava i integritet.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Krk

    12. januar 2015 | 00:40

    Jos jedan atak na Partizan i njihovu cuvenu kumovsku mrezu ! Zna se gde je Partizan najjaci svih ovih godina .

  • Domoljub

    12. januar 2015 | 00:06

    Obična glupost. Sudije se kupuju kad niko nevidi i nečije a ne večerama sa čelnicima klubova. Pa ni jedan sudija nije mentalni bolesnik da tako dobija pare kad svi vide i da priča kad svi čuju. Ovo je samo farsa.

  • Dexikv

    11. januar 2015 | 23:02

    Dobro je to.Ali ko će da spreči Neskovića,Maričića i ekipu,deklarisane navijače partizana da i dalje navlače i navijaju za partizan.A uz to su u kumovskim odnosima sa čelnicima partizana.Prema tome,dabome.Pa oni se javno hvale da su navijači partizana,to je tajna partizanovog uspeha.Nadjite utakmicu koju je partizan izgubio kad su dotični sudili.NEMA.Kad je tesko Nesković.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA