Surova osveta otpisanog i igrarije košarkaša Portlanda za poniženje Lejkersa! (VIDEO)

Hasan Vajtsajd je vodio Majami do pobede protiv Klipersa koji su prethodnog leta odbili da ga potpišu kao slobodnog agenta * Lilard, Oldridž i ekipa su se poigravali sa "jezerdžijama" koje su igrale bez Brajanta

  • 0
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Nije bilo prethodne večeri u NBA mečeva koji su bili na jednu loptu i odlučivali se u poslednjim trenucima, jer su ostvarivane poprlilično ubedljive pobede, ali daleko od toga da je bilo nezanimljivo. Majami je bio bolji od Klipersa zahvaljujući osvetniku Vajtsajdu 104:90, a košarkaši Portlanda su bukvalno na terenu ponižavali Lejkerse bez Kobija Brajanta 106:94.

Uzbudljvi meč i sa nekoliko preokreta odigrali su igrači Hita i tima iz Los Anđelesa, iako krajnji rezultat to ne pokazuje. Klipersi su vodili i sa desetak poena razlike, ali je rezervista Hasan Vajtsajd napravio preokret što je bila njegova svojevrsna osveta, jer su Klipersi odbili da ga potpišu prethodnog leta kao slobodnog agenta.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

On je stigao u Majami sredinom novembra i Erik Spoelstra je znao da će mu biti potreban u nekom trenutku i to se dogodilo upravo na ovom meču. Vajtsajd je odigroa fantastičan meč kao šesti igrač, jer je ubacio 23 poena i imao čak 16 skokova,.a tri mu je falilo da obori rekord kluba kada su igrači sa klupe u pitanju.

Bio je prava podrška fenomenalnom Krisu Bošu koji je izjednačio sezonski rekord sa 34 poena, a dobar je bio i Dvejn Vejd koji je imao dabl-dabl sa 17 poena i 10 uhvaćenih lopti. Sa druge strane samo su Grifin sa 26 i Pol sa 23 poena  i devet skokova bili na potrebnom nivou.

Portland je prilično lako izašao na kraj sa LA Lejkersima koji su i drugi uzastopni meč odigrali bez Brajanta koga je Bajron Skot ponovo odmarao, a iako rezultat nije toliko ubedljiv, Trejlblejzersi su se prosto poigravali sa svojim protivnikom na parketu.

Sjajne akcije, asistencije, azkucavanja, alej upovi u režiji LIlarda, Oldridža, Batuma i ostalih zabavljale su publiku. Lilard je bio sjajan sa 34 poena, dok je Metjus ubacio 16, Oldridž 15 i Batum 11. Sa druge strane Džonson je bio najefikasniji sa 17 koševa.

Klivlendu nikako ne ide bez povređenog Lebrona Džejmsa koji se prethodne večeri zagrevao, ali nije igrao protiv Sakramenta. Kavalirsi su zabeležili i peti uzastopni poraz 103:84, a najveće zasluge za trijumf "kraljeva" idu u ruke Demarkusu Kazinsu koji je ubacio 26 poena i 13 puta bio najviši u skoku, a imao je odličnu podršku u Rudiju Geju koji je ubacio 23 poena.

Sa druge strane Kevin Lav je bio na svom uobičajenom nivou od 25 poena i 10 skokova, kao i Kajri Irving koji je ubacio 21 koš uz sedam asistencija, ali je ponov podbacio Džej Ar Smit koji je posle 27 poena na prethodnom meču sada dao samo 4 uz šut iz igre 2/10. Vredna hvale je i debitantska partija Timofeja Mozgova posle trejda koji je imao dabl-dabl sa 14 poena i 12 skokova.

NBA, rezultati:

Vašington - Atlanta 89:120

Majami - LA Klipers 104:90

Finiks - Memfis 110:122

Klivlend - Sakramento 84:103

Portland - LA Lejkers 106:94

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA