Mančester otpustio čoveka koji je bio blizak s Vidićem zbog uvreda na Fejsbuku!

"Mančester junajted je inkluzivna organizacija i neće tolerisati ovakvo ponašanje", ističe se u saopštenju kluba

  • 0

Mančester junajted otpustio je svog skauta Torbena Akjera zbog uvredljivih rasističkih poruka na društvenoj mreži Fejsbuk.

Ovaj 32-godišnji Danac je postavio status u kom vređa imigrante i podržava inicijativu da Danska zatvori svoje granice i "postavi dodatno osoblje na svakom graničnom prelazu kako ta prljava g***a ne bi bi dolazile u zemlju".

Potom je dodao fotografiju na kojoj se nalazi šest svinja, sa porukom: Vreme je da postavimo svoje tajno oružje protiv islamista.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Na jedan od komentara svog prijatelja u kom se ističe da će posle terorističkog napada u Parizu na redakciju časopisa "Šarli Ebdo "Francuska izbaciti izbaciti ta g***a iz države", Akjer je dodao: Potpuno se slažem. Nadamo se da će i druge zemlje kao i naša voljena Danska pratiti taj primer.

Junajted je Ajkea angažovao 2011. godine u Hamburgu za skautiranje igrača po Evropi. Danac je imao običaj da ruča sa nekadašnjim igračem "đavola" Nemanjom Vidićem i sadašnjim napadačem Robinom van Persijem.

Foto: instagram/robinvanpersie Foto: instagram/robinvanpersie

Klub se povom otkaza obratio saopštenjem:

"Klub je dobio dokaz, posle kog je pokrenuo hitnu istragu, posle koje je prekinuta saradnja sa gospodinom Akjerom. Mančester junajted je inkluzivna organizacija i neće tolerisati ovakvo ponašanje".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA