NOVI TIM ZVEZDE PUN ANONIMUSA: Za koliko ste igrača crveno-belih čuli do sada? (FOTO)

Tranzit u Ljutice Bogdana ostavlja posledice, a tokom pauze u prvenstvu, među crveno-belima dominiraju ili nepoznata imena ili ona nedovoljno afirmisana da bi ih se navijači "na keca" setili

  • 32

Momenti na ulicama Beograda kad svi staju dok prolaze igrači Crvene zvezde i Partizana su davno prošlo vreme.

Za to možemo da krivimo sve nedaće srpskog fudbala, ali ono što dodatno daje negativnu notu jeste što ni oni koji prate utakmice, u ovom slučaju, Crvene zvezde, više ne ulažu dodatan trud da zapamte igrače koji nose crveno-beli dres.

Tranzit na Marakani ostavlja svoje posledice, a tokom pauze u prvenstvu, u crveno-belima dominiraju ili nepoznata ili imena nedovoljno afirmisana da bi ih se navijači "na keca" setili.

Foto: crvenazvezdafk.com Foto: crvenazvezdafk.com

Klub su već napustili Predrag Đorđević, Nejc Pečnik, Đorđe Rakić i Goran Gogić, uz mlade Milana Jokića i Nikole Karaklajića, a pitanje je dana kad će to uraditi i Aleksandar Kovačević, Darko Lazić i Nikola Mijailović, koji su imali udela u osvajanju šampionske titule.

Najduži staž u crveno-belom dresu trenutno imaju Darko Lazović (od 2009. u klubu, potpisao ugovor s Đenovom u koju prelazi na kraju sezone), Vukan Savićević (2012, mada se pominje i njegov odlazak) Predrag Rajković i rezervni golman Marko Trkulja (2013). Znači, samo četvorica igrača nose crveno-beli dres duže od godinu dana (izuzet je Aleksandar Kovačević koji gotovo sigurno napušta klub, u kom je od 2013).

Foto: crvenazvezdafk.com Foto: crvenazvezdafk.com

Uz izuzetak dobro poznatog i iskusnog Aleksandra Lukovića, nekadašnjeg reprezentativca naše zemlje, na stadion "Rajko Mitić" stigli su Miloš Cvetković, Dušan Anđelković, Saša Stojanović, Džošua Parker i Fuad Salami. Do kraja prelaznog roka se očekuje još novih imena u Ljutice Bogdana.

Uz one koji su u klub stigli ili su prekomandovani u prvi tim u nekom momentu 2014. godine, pridošle novajlije imaju težak zadatak odbrane titule sa šest bodova u minusu. To što bi navijači mogli da ih okarakterišu kao "anonimne" može da ih donekle rastereti i dodatno motiviše da se dokažu treneru Nenadu Lalatoviću u predstojećoj polusezoni.

Foto: crvenazvezdafk.com Foto: crvenazvezdafk.com

Ovim igračima raspolaže Crvena zvezda:

Golmani: Predrag Rajković, Damir Kahriman, Marko Trkulja.

Odbrana: Marko Petković, Savo Pavićević, Aleksandar Luković, Bogdan Planić, Nikola Antić, Stefan Đorđević, Miloš Cvetković, Vukašin Jovanović, Dušan Anđelković, Miloš Stojanović,

Vezni red: Saša Stojanović, Darko Lazović, Danijel Avramovski, Miloš Bosančić, Mihailo Ristić, Aleksandar Katai, Vukan Savićević, Marko Grujić, Nenad Gavrić

Napad: Luka Jović, Džošua Parker, Đorđe Despotović (moguć odlazak na pozajmicu), Fuad Salami.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA