IMA NADE ZA CRVENO-BELE: Ovi rezultati Evrolige idu na ruku Zvezdi!

Pobede Reala i Makabija nad Albom, odnosno, Barselonom idu na ruku srpskom timu kada je u pitanju borba za prve četiri pozicije na tabeli

  • 8

Dobre vesti stižu za košarkaše Crvene zvezde koje mogu da raduju rezultati ostvareni u dva meča iz njihove grupe Evrolige koji su odigrani u četvrtak. Barselona je poražena na gostovanju Makabiju 70:68, dok je Real iz Madrida slavio protiv Albe u Berlinu 79:61.

Madriđani su bili i više nego ubedljivi protiv Obradovićevog tima i kao i većinu osvosezonskih mečeva na kraju su rešili sa velikom razlikom u svoju korist, a protivnika su slomili kao po običaju u drugom poluvremenu.

Nijedan pojedinac se nije specijalno istakao u "kraljevskom klubu" nekim košgeterskim učinkom ali su iglavnom svi bili dobro raspoloženi o čemu svedoči i sjajan procenat šuta iz igre od skoro 45%. Najefikasniji je bio Ljulj sa 13 poena, a podršku je imao od Rodrigeza koji je dao poen manje, ali imao i sedam asistencija.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

Mnogo veća borba viđena je u Tel Avivu, gde je odigran pravi evroligaški klasik između Makabija i Barselone, a trijumfovao je domaći tim u neizvesnoj završnici. U prvom poluvremenu "Ponos Izraela" je stekao solidnu prednost koju Katalonci nisu uspeli do kraja da istope iako su bili blizu toga.

Džeremi Pargo bio je udarna igla aktuelnog prvaka Evrope, a na terenu se ponekada i poigravao sa svojim protivnicima i najzaslužniji je za trijumf što pokazuje i njegov učinak od 20 poena i sedam asistencija. Odličnu pomoć je imao u Devinu Smitu koji je ubacio 15, i Skorcanitisu kome je jedan skok falio za dabl-dabl, jer je imao 11 poena.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Evroliga Top 16, Grupa E:

Četvrtak

Makabi - Barselona 70:68

Alba - Real Madrid 61:79

Petak

Panatinaikos - Žalgiris 20:30

Crvena zvezda - Galatasaraj 21.00

Tabela: Real Madrid 3/0, Makabi 2/1, Žalgiris 1/1, Panatinaikos 1/1, Alba 1/2, Barselona 1/2, Galatasaraj 1/1, Crvena zvezda 0/2.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA