MICOV: Sa Ercegom i Marićem sam smirio Turke! Neće biti Delija u Istanbulu

Kada je u pitanju novi meč u Istanbulu između Galatasaraja i Zvezde, srpski košarkaš predviđa sličnu organizaciju kao u Beogradu

  • 3

Vladimir Micov je kao košarkaš Gatalasaraja bio na meti navijača Crvene zvezde na meču Top 16 faze Evrolige, koji su ga nekoliko puta vređali u "Kombank areni".

- Bilo je tih uvreda i nemam šta da zameram - rekao je Micov posle utakmice u kojoj je njegova ekipa slavila 74:65.

- Stvarno veoma važna pobeda za nas. Kao što je i trener rekao, ovde su pobedili samo Olimpijakos i Real Madrid. Mislim da treba da stavimo na stranu sve što se izdešavalo, ali svakako mislim da je bila sjajna atmosfera, bez ikakvih incidenata. Dobro smo počeli utakmicu, nismo podlegli atmosferi. Kontrolisali smo skok, njihovu kontru, njihovo najjače oružje, takođe i Vilijamsa. Stigli su nas jednom na šest-sedam razlike, ali smo mi pogodili dve trojke i ostvarili pobedu, i čestitam saigračima - poručio je Micov, dodajući:

- Stvarno nam nije bilo lako, imali smo finansijskih problema. Otišli su petorica igrača, došli su novi i za sve to treba vreme.  Zato mislim da je ovo naša najbolja utakmica, pogotovo na strani.

Foto: Tanjug/Rade Prelić Foto: Tanjug/Rade Prelić

Atmosfera pred meč i tokom njega je bila specifična zbog tragedije na prošlom meču u Istanbulu, kada je ubijen navijač crveno-belih Marko Ivković.

- Pored svega što se pisalo, Turci su nas pomalo uplašeno pitali "šta, kako u Beogradu", ali smo ih Zoran (Erceg), Aleks (Marić) i ja smirili i rekli da nema šanse da se išta ozbiljno desi. Nije lako pogotovo kad čuješ neke povike sa tribina, ali mi smo koncentrisani na parket i da se isključimo iz svega toga - rekao je Micov.

Prema rečima našeg internacionalca, u Istanbulu nije vladala loša atmosfera pred dolazak ekipe u Beograd.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

- Pa iskreno, ne pratimo baš pisanje medija, jedino što nam Turci nešto prevedu. Posle onog tragičnog događaja u Istanbulu, Zoran i ja smo bili potpuno zaštićeni, niko nije vršio pritisak na nama. Ni sada nema nikakvih problema, pogotovo što smo mi u mirnijem delu grada i ništa nam se ružno nije dešavalo - rekao je srpski košarkaš, i potom se požalio:

- Još sledeće kolo igramo pred praznim tribinama. Što je najgore, mi smo u neki ruku i navikli da igramo pred praznim tribinama.

Kada je u pitanju novi meč u Istanbulu između Galatasaraja i Zvezde, Micov predviđa sličnu organizaciju kao u Beogradu.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

- Verovatno se isto neće dozvoliti gostujućim navijačima da dođu, i isto kao i ovde, biće velike mere bezbednosti.

Za kraj, naš košarkaš je poručio da se u igri Crvene zvezde oseća zamor.

- Na onom prvom meču u Beogradu su nas pregazili 20 razlike. Sada se kod njih oseća neki zamor. Imaju ipak 17 pobeda u Jadranskoj ligi, i treba još pratiti i Evroligu. Tim je dosta mlad, i logično da stiže umor. Oborili su rekord u ABA, došli u Top 16 i sada ponovo treba da izbore Evroligu, što bi bio zaista uspeh za našu košarku - poručio je Vladimir Micov.

(B.M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Knindža

    17. januar 2015 | 12:47

    Kakav li je osjecaj kada navijaci tvoga kluba gaze, pljuju i pale zastavu tvoje drzave?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA