4 gola, stativa i prečka Čelsija za 45 minuta! Zašto štoper izvodi kornere za Junajted? (VIDEO)

Plavci deklasirali Svonsi sa 5:0, Đavoli slavili u Londonu sa 2:0 golovima rezervista, sigurna pobeda Liverpula, preokret Kristal Palasa i trijumf Tadićevog Sautemptona u gostima

  • 0

Kada daš gol u prvom minutu onda teško možeš da izgubiš! Pogotovo ako si Čelsi, a sa klupe te vodi Žoze Murinjo čiji tim je protutnja Liberti stadionom i demolirao Svonsi rezultatom 5:0, nakon četiri gola za samo 36. minuta prvog poluvremena.

Utakmica još nije ni počela, a na semaforu je stajalo 1:0 za gosto pošto je Oskar iskoristio kiks odbrane i sa 16 metara matirao nesrećnog fabijanskog. Kažemo nesrećnog jer je čitav meč bio na vetrometini i vadio je loptu iz mreže kao sa pokretne trake.

Imao je i taj peh što je Dijego Košta bio irazito raspoložen. Doduše kao i u prvom meču ova dva tima tekuće sezone. Tada su Plavci slavili sa 4:2, uz tri gola Španca, dok je danas dva puta tresao mrežu u periodu u 20 - 34. minuta. Ukupno 17 golova od početka sezone.

Oskar je u 36. minutu još jednom pogodio, i to na asistenciju Košte, da bi konačan rezultat postavio Širle u 80. minutu. Mogao je Svonsi da doživi i veću katastrofu da Vilijan u dva navrata nije pogodio najpre stativu, a potom i prečku.

Vredi pomenuti i to da se Džon Teri osamostalio na trećem mestu po broju odigranih mečeva za Plavce, dok su čitav meč odigrali i srpski reprezentativci Matić i Ivanović.

Foto: Ap/Tanjug Foto: Ap/Tanjug
Foto: Ap/Tanjug Foto: Ap/Tanjug

Mnogi navijači Mančester junajteda su se zapitali zašto štoper Fil Džons izvodi kornere za četu Luja Van Gala kada je svima jasno da Đavoli ionako teško postižu golove. Kao i mnogo puta ove sezone jedan im je bio dovoljan da slome protivnika, a drugi da ga dotuku. Ceh je platio KPR - 2:0 (0:0).

Vođstvo im je doneo rezervista Maruan Felaini, nakon sjajnog udarca i asistencije Valensije u 58. minutu. Prethodno je zamenio Huana Matu na samom početku drugog poluvremena. Konačan rezultat postavio je mladi Vilson u samoj nadoknadi vremena. Zanimljivo, i on je dobio priliku u drugom delu.

Lester je ostao zakucan za poslednje mesto jer je poražen kod kuće od Stouka koji je, sa golom, predvodio Bojan Krkić. Lisicama nije pomogao Andrej Kramarić koji je debitovao u PL ušavši u igru u 65. minutu.

Važnu pobedu ostvario je i Liverpul u gostima golovima Borinija i Lamberta u Birmingemu, Palas je preokrenuo sa 2:0 na 2:3, a Totenhem je u finišu došao do bodova kod kuće. Poveli su Pevci protiv Sanderlenda u 3. minutu, ali je Larson na isteku pola sata igre evrogolom izjednačio. Pobedu je doneo Eriksne u 89. minutu.

Fudbaleri Sautemptona se ne zaustavljaju. Savladali su Njukasl u gostima rezultatom 2:1, pa su još jednom potvrdili da su ove sezone najprijatnije iznenađenje u Premijer ligi.

Tim pod vođstvom holandskog stručnjaka Ronalda Kumana igra van svih očekivanja, zabeležio je čak 12. pobedu i preuzeo treće mesto na tabeli koje vodi direktno u Ligu šampiona.

Njukasl je još jednom razočarao navijače i devetim porazom ostao u sredini tabele.

Srpski napadač u ekipi Sautemptona, Dušan Tadić, igrao je do 60. minuta.

Premijer liga, 22. kolo:

Subota

Aston Vila - Liverpul 0:2

(Borini 24, Lambert 79)

Barnli - Kristal Palas 2:3

(Me 12, Ings 16 - Gejl 28, 88, Pančon 48)

Lester - Stouk 0:1

(Krkić 63)

KPR - Mančester junajted 0:2

(Felaini 68, Vilson 94)

Svonsi - Čelsi 0:5

(Oskar 1, 36, Košta 20, 34, Širle 80)

Totenhem - Sanderlend 2:1

(Vertongen 3, Eriksen - Larson 31)

Njukasl - Sautempton 1:2

(Gufran 29 - Elija 14, 62)

Nedelja

Vest Hem - Hal 14.30

Mančester Siti - Arsenal 17.00

Ponedeljak

Everton - VBA 21.00

Tabela: Čelsi 52, Mančester Siti 47, Sautempton 42, Mančester Junajted 40, Totenhem 37, Arsenal 36, Liverpul 35... Hal 19 (-1), KPR 19, Lester 17.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA