Katar kupio navijače za milion evra!

Odlučeno je da se pozove po makar 20 navijača iz država čije reprezentacije učestvuju na Svetskom prvenstvu i da im boravak u ovoj zemlji bude plaćen

  • 3
Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

Organizacija Svetskog rukometnog prvenstva u Kataru nema problem sa budžetom, već sa gledaocima.

Prvenstvo se igra u tri dvorane, pa tako u "Lusailu" utakmice u proseku prati između tri i pet hiljada gledalaca, a kapacitet je oko 15.000. U Al Sadu je prosek 1.500 gledalaca, dok je najmanji u Duhailu, sa prosečno 1.000 gledalaca, a kapaciteta od 5.500 mesta.

Kako je Katar ovim prvenstvom želeo promociju zemlje, odlučeno je da se pozove po makar 20 navijača iz država čije reprezentacije učestvuju i da im boravak u ovoj zemlji bude plaćen.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

- Nisam verovao kada sam dobio poziv da tri nedelje besplatno boravim u Dohi i navijam za svoju reprezentaciju. Plaćeni su nam hotel, putni troškovi, hrana i još smo besplatno dobili ulaznice. Mi smo inače navijači španskog kluba Ensantada i ima nas 60 ovde - rekao je Hose Manolas, jedan od španskih navijača koji uživaju u Dohi na račun domaćina.

Kako prenosi "Večernji list", svako od navijača još dobija po 20 evra džeparca. Katarci su samo na navednu grupu, za njihove dnevnice, odvojili 24.000 evra. Kada se skupe svi navijači i njihovi troškovi, to je domaćina koštalo sigurno milion evra. Kap u budžetu od 230 miliona evra.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

  • Milos

    18. januar 2015 | 20:18

    Evo posla za vodje navijaca...

  • jdm_ftw

    18. januar 2015 | 20:18

    Kako ja nisam znao za ovo?!? Tri sedmice u Dohi za dž? Od sad, na dalje i u buduće (Edo Maajka) moram propratit šta se to sve održava tamo da se javim kao navijač.

  • Istok

    20. januar 2015 | 07:49

    Ja znam ko ima najvise iskustva sa iznajmljenim navijacima kod nas....Oni bi zaista napravili haos i hale bi bile pune, ako nista bar zbog njih a i jeftiniji bi bili...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA