ŽIVOT JE ČUDO: Srpski golman operisao tumor pre šest meseci i već počeo da brani za Briž!

Srpski golman kome je u julu dijagnostikovan tumor bubrega, posle čega je odmah operisan, vratio se fudbalu prethodnog vikenda čuvajući mrežu Briža protiv Mehelena

  • 1

Veliki dan je bio prošli petak 16. januar 2015. godine za srpskog golmana Vladana Kujovića, koji je, da se tako izrazimo, po drugi put u karijeri debitovao na velikoj sceni.

Iskusni čuvar mreže se na utakmici između njegovog Briža i Mehelena vratio među stative posle šest meseci pauze i borbe sa teškom bolesti. Srbinu koji je izgradio karijeru u Holandiji i Belgiji je u julu 2014. godine dijagnostikovan i operisan tumor bubrega, a samo pola godine kasnije on se vratio utakmicama.

- Nisam ni sanjao, kad sam čuo dijagnozu, da ću ikada više biti u prilici da se bavim sportom, ali čuda se dešavaju. Život je čudo. Veliko čudo - započeo je svoju priču za "Sport" Vladan Kujović kome je fudbal dao sve i koji sve duguje fudbalu.

- Dođe, nažalost, vreme kada je fudbal potisnut u drugi plan, da padne na poslednje mesto interesovanja, meni se to desilo. Sve mi se u trenu promenilo, prestao sam da se smejem i sve je dobilo novu formu, ali ja sam najmanje brinuo za sebe. Razmišljao sam ako je suđeno da idem na onaj svet, šta da se radi, jer od sudbine niko nije pobegao.

- Ali se tada okrenem i vidim svoju decu i kako da ih ostavim? Kako da se pozdravim? Šta da im kažem, kako da ih ohrabrim - pitao se čovek koga su protivnički navijači pozdravili kada se pojavio na terenu.

- Odjednom se u meni stvorila neka nadčovečanska snaga. Počeo sam da se dižem, ustajem, hodam. Postao sam čvršći u jači, u glavi sam bio pozitivan. Kroz sport sam naučio da se borim, da se takmičim i da pobeđujem. Sport mi je mnogo pomogao da prebrodim sve - rekao je Kujović.

I zaista sport ga je naučio da se bori i to mu je itekako pomoglo da prebrodi najteži period u njegovom životu. Inače insteresantno je da je u poslednjih šest meseci tri puta prošao pripreme. Prvi put pre dijagnoze, drugi kad je dobio odobrenje za povratak na teren i treći put kada je nedavno bio na sedmodnevim pripremama u Španiji sa klubom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nislija

    20. januar 2015 | 08:23

    Veliki pozdrav dragom prijatelju iz Nisa. Drago mi je da si uspeo sve da prebrodis i da se vratis sportu. Sve najbolje u daljem zivotu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA