Počela gradnja atletskog stadiona u Novom Pazaru! (FOTO)

Osam traka dužine 400 metara do kraja godine biće na raspolaganju sportistima iz jošaničkog okruga

  • 7

U Novom Pazaru su počeli radovi na izgradnji velikog atletskog stadiona sa osam traka dužine 400 metara, tunelom za zimske pripreme dužine 110 metara i borilištima za sve skakačke i bacačke discipline.

Radove na stadionu, koji se gradi po najvišim standardima Svetske atletske federacije, pred 2000 okupljenih građana, otvorili su ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i potpredsednik Vlade Srbije Rasim Ljajić.

Izgradnju Atletskog stadiona zajednički finansiraju Ministarstvo omladine i sporta i gradska uprava Novog Pazara, a završetak se očekuje do kraja godine.

- Novi Pazar i okolina dali su Srbiji brojne odlične sportiste, a među njima je i mnogo vrhunskih atletičara. Zadatak Vlade je da jednako vodi računa o svim građanima naše zemlje, bez obzira na to gde žive. Tim principom vodi se i Ministarstvo omladine i sporta koje gradi i obnavlja sportsku infrastrukturu u svim krajevima Srbije.

Foto: ASS Foto: ASS

- Deo toga je i atletski stadion u Novom Pazaru koji će omogućiti dobre uslove za pripreme profesionalnih takmičara, kroz organizaciju domaćih i međunarodnih takmičenja pomoći razvoju ekonomije i sportskog turizma u ovom delu zemlje, i doprineti povećanju broja ljudi koji se rekreativno bave sportom - rekao je ministar Vanja Udovičić.

Ministar Udovičić zahvalio je svima koji pomažu da Novi Pazar dobije Atletski stadion, posebno izdvojivši potpredsednika Vlade Rasima Ljajića, gradonačelnika Mehu Mahmutovića i njegov tim, kao i predstavnike Atletskog saveza Srbije.

Foto: ASS Foto: ASS

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • gde nema zakona, misevi kolo vode

    19. januar 2015 | 18:23

    Pa dobro tako i treba svaka cast samo napred, nasi predstavnici su iz Novog PAzar. Bravo za vas i vas grad jos vise rada sa svojom decom i bicete na vrhu sportske lestvice u Srbiji:)

  • mobgraf

    19. januar 2015 | 17:52

    Dok drugi tapkaju umesto, Pazar se siri, pomera granice u svemu

  • Valjevac

    19. januar 2015 | 14:57

    A valjevo halu ceka 20 godina sramota !!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA