Minesota bez Pekovića i Miličića sve dalje od plej-ofa

Poraz Atlante, Radmanović nije ulazio u igru, Oklahoma nadigrala Portland, Lejkersi dobili kalifornijski derbi

  • 0

Memfis Grizlisi su u svom Fedeks forumu savladali Minesotu 93:86 i tako se učvrstili na poziciji šest za plej-of, dok sedmi poraz u poslednjih deset mečeva za Vulfse verovatno znači i njihov oproštaj od plej-ofa. Inače, ovo je bila sedma uzastopna pobeda Grizlisa u duelima ovih ekipa, a deseta u poslednjih 11 susreta. Rudi Gej je bio najefikasniji u pobedničkom timu sa 21 poenom, a Dante Kaningem je dominirao pod koševima sa 14 uhvaćenih lopti.

Minesotu je u obe kategorije predvodio Kevin Lav sa 28 poena i 11 skokova. Peković je i dalje povređen i moguće je da će ovih dana na operaciju skočnog zgloba koju mu savetuju lekari, a Miličić je zdrav, ali ne igra i malo je verovatno da će i da zaigra do kraja sezone, osim u slučaju novih povreda.

Košarkaši Oklahome lako su izašli na kraj s Portlandom 109:95, a ukoliko nastave pobednički niz mogli bi do kraja nedelje od Čikaga da preuzmu lidersku poziciju u ligi, možda baš u međusobnom susretu koji je na programu 1. aprila.

Tri igrača u redovima Oklahome postigla su više od 20 poena. Pored "standardnih" Vestbruka (32) i Duranta (25), noćas im se pridružio i Harden sa 21 poenom. Serž Ibaka je imao nešto slabiji košgeterski učinak (osam poena), ali se istako pod obručima sa 14 skokova.

Vladimir Radmanović se još nije vratio u tim Atlante iako su problemi s leđima prošlost. Pomalo je i čudno što i pored zgusnutog rasporeda (pet utakmica u šest dana, uključujući i četiri produžetka protiv Jute) Hoksa, trener Majk Vudson ne koristi više igrača u rotaciji. To mu se možda i osvetilo protiv Milvokija koji je pobedio 108:101.

Monta Elis je blistao na ovoj utakmici sa 33 poena, osam asistencija i šest skokova. Ovo je bio svakako njegov najbolji meč otkad je poslednjeg dana roka za draftovanje stigao iz Golden Stejta. U Atlanti se istakao Džoš Smit sa 30 poena i 18 skokova.

Lejkersi su odneli tesnu pobedu u penal završnici protiv Voriorsa 104:101, a sigurni izvođači slobodnih bacanja u poslednjih 20-ak sekundi bili su Pau Gasol, Kobi Brajant i Met Barns.

Ova trojica bili su i najefikasniji u redovima "jezerdžija" - Brajant 30, Gasol 19, Barns 18.

Filadelfija bije s Bostonom ljutu bitku za lidersku poziciju divizije Atlantik, a važnu pobedu ostvarili su nad Klivlendom 103:85. Blistao je Džodi Miks sa 31 poenom.

 

Memfis - Minesota 93:86

Portland - Oklahoma 95:109

Milvoki - Atlanta 108:101

Golden Stejt - LA Lejkers 101:104

Filadelfija - Klivlend 103:85

Feniks - San Antonio 100:107

Dalas - Hjuston 90:81

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA