Lajović i Krunić ispali u istom momentu!

Nastavlja se seča srpskih predstavnika na prvom gren slemu u sezoni

  • 2

Munjevitom brzinom srpski predstavnici ispadaju na samom startu Australijan opena. Kožu je ipak najskuplje prodao Dušan Lajović, koji je posle velike borbe protiv 86. tenisera sveta, Ukrajinca Sergeja Stahovskog izgubio posle pet setova - 6:3, 4:6, 6:4, (3)6:7, 6:4.

U maltene istom momentu, na terenu 10, Aleksandra Krunić je izgubila svoj prvi meč, od Amerikanke Loren Dejvis u dva seta - 6:1, 7:5.

Godinu dana ranije, Lajović je bio jedno od prijatnijih iznenađenja u Melburnu, koji je kao kvalifikant stigao do drugog kola, u kom je bio poražen od Keija Nišikorija.

Ovaj put, iskusniji Stahovski je sprečio našeg tenisera da makar ponovi prošlogodišnji uspeh, najviše zahvaljujući odličnom servisu - imao je 14 asova (naspram Dušanovih četiri asa), uz procenat osvojenih poena na prvi servis od 76 odsto.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Ipak, Lajović se borio koliko je mogao tri i po sata, osvojio je drugi set oduzevši servis protivniku samo jednom. Stahovski je odigrao potom osvojio treći set istim rezultatom kao u prvom, da bi na početku četvrtog poveo 3:0. Dušan je uspeo da utvrati ribrejkom u finišu seta i bude mnogo bolji u taj-brejku, koji je osvojio sa četiri uzastopna poena posle promene strane - 7:3.

Nakon tolike istrošenosti, Srbin nije imao snage za preokret u odlučujućem setu. Samo jedan brejk je bilo dovoljno Ukrajincu da obezbedi pobedu i zakaže duel sa Špancem Davidom Fererom.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Kada je u pitanju Krunićeva, ostaje žal što mlada teniserka nije uspela da na omiljenom Gren slemu pokaže onakvu igru kao na US openu.

Krunićeva je ubedljivo izgubila prvi set, u nastavku je pružila veći otpor, ali nedovoljno za uspeh na debiju na prvom Gren slemu sezone.

Iako je imala šest asova, Krunićeva je ubacila tek 36 odsto prvog servisa, a u tim situacijama je osvojala čak 90 odsto poena!

Dejvis će u drugom kolu igrati protiv zemljakinje Venus Vilijams, koja je sa 6:2, 6:2 savladala Mariju-Teresu Toro-Flor iz Španije.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • bojan

    20. januar 2015 | 09:58

    sta je bre vise ovo?! jos sam fali da i djokovic ispadne u 3. kolu... katastrofa!!

  • Živago

    20. januar 2015 | 12:09

    Drugo nisam ni ocekivao

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA