Sterling sačuvao san navijača Liverpula da vide Džerarda na Vembliju (VIDEO)

Prvi meč polufinala Liga kupa između Liverpula i Čelsija završen je bez pobednika - 1:1

  • 0

''Odvedite Džerarda na Vembli'' bila je jasna poruka navijača Liverpula upućena svojim miljenicima pred meč sa Čelsijem u polufinalu Liga kupa, aludirajući na činjenicu da bi ovo takmičenje moglo da bude jedino u kom bi legendarni kapitem imao priliku da podigne trofej u sezoni nakon koje napušta Redse.

Izabranici Brendana Rodžersa im nisu uslišili zemlju, ali je nakon 1:1 na Enfildu ostala nada za podvig Liverpula u Londonu za sedam dana. Pogotovo, ako se pogleda kako su igrali u drugom poluvremenu.

Nakon prvog su gubili jer je Azar iskoristio priliku koja mu se ukazala u 18. minutu i sa bele tačke je matirao Minjolea. Upravo je Belgijanac i bio oboren odmah nakon napada u kom je Džerard mogao da se upiše u strelce.

Nastavak meča išao je na vodenicu Žozea Murinja koji obožava da ''guši'' igru u pojedinim momentima, ali su Liverpulovi fudbaleri izašli na drugo poluvreme sa namerom da obraduju kapitena.

I učinio je to Rahim Sterling u 59. minutu. Odličan solo prodor i gol engleskog reprezentativca u pravo vreme. Taj gol kao da je dao krila Redsima koji su krenuli sa atacima ka golu povratnika Kurtoe. Ređali su se udarci Kutinja, Lalane i Sterlinga, ali je Čelsi uspeo da odoli i sa samo jednim udarcem u okvir gola obezbedi povoljan rezultat pred revanš.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Nemanja Matić i Branislav Ivanović su bili standardno dobri u ekipi Čelsija, a solidan učinak ostavio je i Lazar Marković s druge strane. Možda je mogao i bolje, pogotovo nakon oštre izjave upućene Murinju.

Čelsi se na ulici pripremao za meč sa Liverpulom (VIDEO)

Internet se smeje Fabregasu zbog ove fotke! Saznajte i zašto!

Bolji iz ovog duela igraće u finalu Liga kupa protiv Totenhema ili Šefild Junajteda, čiji meč je na program u sredu od 20.45 minuta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA