Grujić je Zvezdino suvo zlato, Parker debitovao asistencijom (FOTO)

Crveno-beli uspešno započeli pripreme, a zahvaljujući dvostrukom strelcu Grujiću pao je Tolmin - 3:0

  • 7

Možda je trener Crvene zvezde Nenad Lalatović imao zamerke na svoje vezne fudbalere nakon prvog dela sezone, ali sada mora da ''skine kapu'' i zahvali vezistima na pobedi koju su mu doneli protiv slovenačkog drugoligaša Tolmina - 3:0 (1:0).

Jedan gol u prvom i dva u drugom delu bili su dovoljni crveno-belima da zabeleže prvu pobedu na pripremama u Sloveniji, ali pitanje je kako bi se ovaj meč završio da rezervni golman Marko Trkulja nije fenomenalno intervenisao samo par minuta pre drugog gola Zvezde.

Igrač utakmice je mladi vezista Marko Grujić koji je za 45 minuta postigao dva gola i bio najbolji na terenu, dok je prvu asistenciju upisao i novi napadač Džošua Parker.

Zvezda je apsolutno dominirala u prvih 45 minuta kada su se ređale šanse Savićevića, Gavrića i Jovića, ali je loptu u mrežu prvi sproveo Aleksandar Katai. Asistenciju je upisao Gavrić, strelac dva gola u jesenjem delu JSL.

Foto: crvenazvezdafk Foto: crvenazvezdafk

Crveno-beli su meč počeli sa Lukovićem kao kapitenom, a od novajlija tu je bio još Dušan Anđelković. Na golu je bio Kahriman, dok je mlađani Jović predvodio napad. Igali su još Stojanović, Pavićević i Kovačević.

Potpuno drugačija ekipa izašla je na teren u drugih 45 minuta, a sastav šampiona Srbije činili su Trkulja, Mbođ, Jovanović, Antić, Planić, Ristić, Grujić, Bosančić, Avramovski, Lazović i Parker.

Pridošlica iz Domžala svoju prvu priliku imao je tek u 75. minutu, a pre toga je pomenuti Grujić iskoristio grešku odbrane domaćeg tima. Bosančić je izveo slobodan udarac, poslao loptu na drugu stativu, loše je reagovao odbrambeni igrač Tolmina i spustio loptu Grujiću na nogu.

Foto: crvenazvezdafk.com Foto: crvenazvezdafk.com

Izgleda da je Lalatović napravio odličan potez tokom pauze kada je rekao da će Grujić dobijati veću minutažu na proleće jer je mladi vezista bio najagilniji u drugom delu. Dobro je šutirao u 79. minutu, ali je golman protivnika bio na mestu.

Međutim, Slovenac ništa nije mogao u 85. minutu kada je Grujić upisao svoj drugi gol, a svoju prvu asistenciju u crveno-belom dresu upisao je Džošua Parker.

Vredi pomenuti i to da je Lalatović odlučio da na tribine ''pošalje'' Rajkovića, Đorđevića, Despotovića i Lazića.

Foto: crvenazvezdafk Foto: crvenazvezdafk

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Charlie

    21. januar 2015 | 19:16

    Titula sasvim sigurno ostaje na Marakani domu evropskog i svetskog prvaka, domu najtrofejnijeg kluba jugoistocne evrope sa 54 osvojenih nedostiznih trofeja,domu najveceg srpskog brenda i svetinje,domu najveceg ponosa Srbije, domu sampiona Srbije sa najvecim stadionom u vlasnistvu, domu srpskog kluba sa ubedljivo najvise navijaca, domu zastitnog znaka Srbije koja samo Zvezdu voli i za nju se Bogu moli.Uplakane simpatizerke partizana sicusnog jos uvek nisu svesne da ce njihov mali klub tek platiti ceh za silne otimacine i kradje na stetu Zvezde u jesenjem delu sezone, a u reziji teletabisa iz Subotice i celog fss.Sve je jos jasnije i nakon izbora u zagrebackom klubu. Samo jos da se probude i osveste uplakane,malobrojne,podeljene i skroz nebitne simpatizerke treceg najboljeg kluba Hrvatske.

  • Savica

    21. januar 2015 | 21:26

    OVO JE NOVI TERZICEV FALKAOOOOOOO.....

  • ...

    21. januar 2015 | 22:08

    Ovaj Parker ce biti veliki igrac,mogu samo da zamilsim sta ce raditi u LŠ Realu,Barsi,Bajernu,Portu :)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA