Duda Ivković ima najboljeg mladog igrača Evrope, Srba ni na vidiku!

Hrvatsk reprezentativac je drugu godinu zaredom proglašen za najboljeg od strane FIBA Evrope, dok srpskih košarkaša nije bilo ni među prvih pet

  • 3

Hrvatski reprezentativac Dario Šarić dobitnik je priznanja za najboljeg mladog igrača Evrope drugu godinu zaredom, čime se pridružio Rikiju Rubiju i Jonasu Valančijunasu kao višestruki dobitnik ove nagrade.

Kao i 2013. godine, tako je i 2014. mladi Hrvat izglasan od strane košarkaških fanova širom Evrope i stručnjaka za najboljeg, a iza njega su ostali Janis Antetokunmpo iz Grčke koji polako postaje NBA zvezda i Čedi Osman iz Turske. Što se tiče srpskih mladih nada, njih nije bilo u užem izboru, a Stefan Peno je zauzeo sedmu poziciju.

Šarić iza sebe je imao fantastičnu prvu polovinu godine u Ciboni sa kojom je osvojio ABA ligu i bio proglašen za MVP-ija fajnal fora, a zatim je prešao u Anadolu Efes kod Dušana Ivkovića, gde je zauzeo od samog starta važnu ulogu u timu, iako ima tek 20 godina. Inače, njega su na NBA draftu ove godine izabrali Orlando Medžik kao 12. pika, ali su ga odmah trejdovali u Filadelfiju.

Proglašenje najboljeg evropskog košarkaša u 2014. godini je sledećeg ponedeljka, a tu Srbija ima čemu da se nada, jer su u konkurenciji za najboljeg na "starom kontinentu" Miloš Teodosić i Bogdan Bogdanović, mada imaju žestoke takmace u Dirku Novickom, Toniju Parkeru i drugim NBA zvezdama.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Сима

    21. januar 2015 | 18:37

    Није битно ко има најбољег младог играча,битно је ко је екипно други на свету!

  • gogo

    21. januar 2015 | 20:10

    Srbin je prvi braćo, Dario, sin Predragov!!!

  • libero

    21. januar 2015 | 21:16

    a BOGdan Bogdanović..on je najbolji kad na utakmici doboje 38 slobodnih bacanja...pozdrav

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA