ZVEZDA RUŠI BARSELONU? Ovi dueli na terenu bi mogli da odluče ovaj meč! (VIDEO)

Posle više od decenije i po sastaće se Barselona i Crvena zvezda u okviru najboljeg kontinentalnog takmičenja. Katalonci jesu favoriti, crveno-beli nisu bez šansi, a mi vam otkrivamo koji igrači i koji dueli donose prevagu na terenu

  • 10

Bez obzira na razliku u kvalitetu, svojevrsna poslastica za ovdašnje ljubitelje košarke biće duel Crvene zvezde i Barselone u okviru TOP 16 faze Evrolige.

Činjenica je da crveno-beli do sada nemaju nijedu pobedu u drugom krugu, ni Barsa nije bez kiksa, a ipak ove dve ekipe se sastaju prvi put posle 15 godina!

S jedne strane, katalonski klub je u poslednjih šest godina bio deo Fajnal fora što jasno govori o njihovom kvalitetu i kontinuitetu, ali opet, Zvezda sada ima najjači tim u poslednje dve decenije, dok prednost Radonjićevog tima mogu da budu i brojne povrede važnih protivničkih igrača.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Trener Ćavi Paskval već duže vreme ne može da računa na veterana Navara, nedavno se ponovo povredio opasni šuter Oleson, ali se perspektivni Abrinjes vratio u tim.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Marselinjo Uertas je svakako motor tima, on je do sada odigrao sve utakmice u Evroligi, postigao ukupno 149 poena, u proseku više od 16 po meču, a dobar je i iza linije za tri poena, pošto mu je prosek pogodaka preko 50 odsto.

U duelu u petak uveče biće zanimljivo videti na koji način će pre svega Branko Lazić i Čarls Dženkins zaustaviti ovog brzog Brazilca.

Čini se da će pod košem biti još zanimljivije nego na spoljnim pozicijama, pošto će se oči u oči naći Ante Tomić i Boban Marjanović.

Tomićeva forma ide uzlaznom putanjom, budući da je u poslednje odigranom meču postigao 21 poen protiv Makabija i drugi je strelac tima. Sa druge strane, Marjanović je jedan od retkih igrača crveno-belih koji konstantno igra ove sezone, ili uz minimalne oscilacije u igri, za razliku od većine tima.

Dosta toga u katalonskom timu vrti se i oko Džastina Dolemana, američkog internacionalca koji će se suočiti sa Nikolom Kalinićem.

Doleman je najbolji meč imao protiv Panatinaikosa pre dve nedelje, kada je ubacio 12 poena, dok sa druge strane, publika u Pioniru, Areni i pored malih ekrana ne prestaje da biva oduševljena Kalinićevim igrama.

Iz kola u kolo, u ABA ligi ili na evro sceni, ovaj Vojvođanin ne prestaje da oduševljava svojim sjajnim partijama, a tu pre svega mislimo na zakucavanja, i sigurno je u ovom momentu najveći oslonac tima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dr

    23. januar 2015 | 19:13

    Zar stvarno verujete u bajke?

  • Partiizanovac

    23. januar 2015 | 20:08

    BARSA DALA IZJAVU DA NECE DA SE BIJE SA VAMA NEGO CE DA VAS RASTURI U KOSARCI NAVIJACE JE ZAMOLILA DA SE NE GADJAJU SA BUTKICE I KOLENICE

  • Republika Srpska

    23. januar 2015 | 19:46

    Samo hrabro

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA