Teodosić novi rekorder Evrolige, trio Bjelica, Bogdan i Veseli prejak za Armani!

Srpski reprezentativac postavio novi rekord Top 16 faze najjačeg evropskog takmičenja po broju asistencija na jednom meču u pobedi svog tima nad Špancima * Bjelici falio jedan skok, a Bogdanoviću dve asistencije za dabl-dabl učinke

  • 0

CSKA iz Moskve nastavio je da melje protivnike u Evroligi, a sada su pregazili špansku Unikahu na svom terenu 101:74. Jedan od najzaslužnijih za pobedu je svakako Miloš Teodosić koji je postavio novi rekord Top 16 faze po broju asistencija na jednom meču, pošto ih je imao čak 14.

Srpsko reprezentativac je zajedno sa Nandom de Koloom bio glavni igrač u pobedničkom timu i dok je Francuz bio prvi strelac, trenutno najbolji košarkaš Evrope van NBA, se opredelio da čini srećnim svoje saigrače.

Nikakavu šansu nije imao tim iz Malage u ovom duelu, što se videlo već na poluvremenu kada su gubili sa u tom trenutku pristojnih 13 razlike, ali je onda u nastavku šampion Rusije dodao gas i došao do još ubedljivijeg trijumfa.

Teodosić je meč završio sa 13 ubačenih poena, a jedna asistencija mu je nedostajala da se izjednači sa Linenom na prvom mestu, računajući čitavu sezonu, po broju dodavanja na jednom meču. Nando de Koo je bio najefikasniji sa 28 poena, dok je u poraženoj ekipi najbolji bio Kuzminskas sa 11 poen. Stefan Marković je ubacio samo četiri za osam minuta na parketu.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Košarkaši Fenerbahčea savladali su u Milanu Armani sa 82:71.

Tim Željka Obradovića bez većih problema zabeležio je drugu pobedu i približio se plasmanu u narednu rundu takmičenja, a među najzaslužnijima za uspeh turskog tima bili su srpski reprezentativci Nemanja Bjelica sa 14 poena i čak devet skokova i Bogdan Bogdanović koji je dodao 11 poena i ostvario osam asistencija

Jan Veseli je bio najefikasniji i ubacio 15 koševa, a i osam puta je bio najviši u skoku, dok su kod domaćina bolji od ostalih bili Bruks sa 24 i Ðentile sa 14.

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

Evroliga, Top 16 faza:

Grupa E

CSKA Moskva - Unikaha 101:74

Armani Milano - Fenerbahče 71:82

Nižnji Novgorod - Anadolu Efes 20.45 (petak)

Olimpijakos - Laboral kuća 18.45 (petak)

Tabela: CSKA Moskva 4/0, Olimpijakos 3/0, Anadolu Efes 2/1, Fenerbahče 2/2, Nižnji Novgorod 1/2, Laboral Kuća 1/2, Armani 1/3, Unikaha 0/4.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA