ZVEZDI SVE TEŽE: Obradović sa Albom šokirao Galatu usred Istanbula, Real ubedljiv protiv Panatinaikosa

Neočekivana pobeda Berlinaca na gostovanju u Turskoj je dodatno zakomplikovala situaciju u grupi F, u kojoj se nalazi i srpski klub * "Kraljevski klub" nastavio da gazi svoje protivnike

  • 4

Košarkaši berlinske Albe savladali su u Istanbulu Galatasaraj sa 75:65 i u velikoj meri zakomplikovali situaciju u E grupi Top 16 faze Evrolige u kojoj je i Crvena zvezda. Sa druge strane Real Madrid je bio siguran protiv Panatinaikosa i nastavio pobednički niz 83:65.

Tim srpskog stručnjaka Saše Obradovića je strpljivo i znalački gradio put ka drugoj, veoma značajnoj pobedi, a presudila je odlična igra u drugom poluvremenu.

Pred praznim tribinama zbog kazne Evrolige domaći Galatasaraj, koji je bio oslabljen izostankom ključnog igrača Aroja, nije imao rešenja za raspoloženog protivnika, a svi pokušaji da spreči iznenađenje pali su u vodu u poslednja tri minuta kada su gosti pogađali iz svih pozicija.

Albu su do vrednog uspeha predvodili Reding sa 16, Banić sa 12 i King sa 11 poena, dok su u timu Galatasaraja, koji je pretrpeo drugi poraz, najefikasniji bili srpski internacionalci Erceg sa 19 i Micov sa 15.

Foto: Marko Todorović        Foto: Marko Todorović

Real Madrid nije imao previše problema sa Panatinaikosom i došao je lako do četvrte ubedljive pobede u ovom delu takmičenja. Izabranici Pabla Lasa su do poluvremena stekli solidnu zalihu koju su uvećali do kraja utakmice.

Do pobede ih je vodio iskusni tandem Rudi Fernandez - Felipe Rejes. Nešto mlađi španski reprezentativac je meč završio sa 15 poena, sedam skokova i pet asistencija, dok je kolos ispod koša bio najefikasniji sa 18 poena, a falila mu je jedna uhvaćena lopta za dabl-dabl učinak.

Sa druge strane kod gostiju je samo Esteban Batista bio raspoložen, ali njegovih 15 poena i devet skokova nisu pokrenuli njegove saigrače da pruže snažniji otpor vodećem timu u grupi.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Evroliga, Top 16 faza:

Grupa F

Galatasaraj - Alba 65:75

Real Madrid - Panatinaikos 83:65

Petak

Žalgiris - Makabi 17.30

Barselona - Crvena zvezda 20.30

Tabela: Real Madrid 4/0, Alba 2/2, Panatinaikos 2/2, Galatasaraj 2/2, Makabi 2/1, Barselona 1/2, Žalgiris 1/2, Crvena zvezda 0/3.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA