ASL: Partizan u Vršcu, Zvezda dočekuje Vojvodinu

Iako je u poslednjih nekoliko sezona vodio velike i neizvesne borbe za vrh, igrao nekoliko puta i u velikom finalu, Partizan je u predstojećem meču apsolutni favorit

  • 0

Otvarajućom utakmicom 2. kola Radnički FMP - Mega Vizura (90:73) nastavljen je košarkaški šampionat Srbije, Agroživ Superliga.

U sredu su na programu preostale tri utakmice, a najviše pažnje privlači derbi u Vršcu, gde od 18 sati Hemofarm dočekuje branioca titule Partizan mt:s. "Crno-beli" su na startu prvenstva lako savladali Mega Vizuru i tako na ubedljiv način krenuli ka 11. uzastopnoj tituli. Sa druge strane, Hemofarm, koji je ostao bez velikog broja igrača, ove sezone ipak ima za cilj da obezbedi plasman u polufinale takmičenja.

Iako je u poslednjih nekoliko sezona vodio velike i neizvesne borbe za vrh, igrao nekoliko puta i u velikom finalu, Partizan je u predstojećem meču apsolutni favorit.

Crvena zvezda Diva, čiji je trener Svetislav Pešić jasno stavio do znanja da želi finale plej-ofa, dočekuje od 20 sati novosadsku Vojvodinu, čije su ambicije izlazak na Jadran. Zvezda je trijumfom protiv Hemofarma u 1. kolu najavila visoke domete, dok su Novosađani u neizvesnoj završnici poraženi od Radničkog iz Kragujevca na domaćem parketu. I pored svega, za očekivati je trijumf domaćih "crveno-belih" u Pioniru.

U poslednjem meču Radnički u dvorani "Jezero" u Kragujevcu dočekuje imenjaka sa Crvenog krsta, BKK Radnički. Kragujevčani su trijumfom u Novom Sadu najavili izlazak iz rezultatske i igračke krize, dok je beogradskom prvoligašu ovo drugi meč u nizu sa imenjakom. Prethodno su igrali sa Radničkim FMP, Zvezdinom filijalom, koji ih je savladao na domaćem parketu.

Parovi 2. kola ASL

utorak, 27. mart

Radnički FMP - Mega Vizura 90:73 

sreda, 28. mart

Hemofarm - Partizan mt:s 18h

Radnički KG - BKK Radnički 19h

Crvena zvezda Diva - Vojvodina 20h 

Tabela: Radnički FMp 2-0, Partizan mt:s 1-0, Crvena zvezda Diva 1-0, Radnički KG 1-0, Vojvodina 0-1, BKK Radnički 0-1, Hemofarm 0-1, Mega Vizura 0-2.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA