Uložili su 230 miliona dolara u njegovu izgradnju, a sada je zatvoren zbog curenja vode!

Arena Pantanal, na kojoj je odigrano četiri meča Mundijala, zatvara se zbog brojnih građevinskih problema kako bi se obezbedila sigurnost za korisnike

  • 3

Novi stadion u zapadnom brazilskom gradu Kujabi biće zatvoren zbog hitnih popravki, samo sedam meseci nakon što su na njemu odigrane četiri utakmioce fudbalskog Svetskog prvenstva.

Arena Pantanal sa 42.000 sedišta, za čiju je izgradnju utrošeno 230 miliona dolara, zatvara se zbog brojnih građevinskih problema kako bi se obezbedila sigurnost za korisnike, saopštili su zvaničnici brazilske države Mato Groso. Navodi se da je curenje vode među problemima na stadionu.

Brazil je utrošio oko tri milijarde dolara, od čega je 90 posto javnog novca, na 12 novih i obnovljenih stadiona za Mundijal. Državni zvaničnici žestoko su kritikovani zbog haotičnog planiranja izgradnje najmanje četiri "bela slona", od kojih je jedan u Kujabi, navodi AP.

Mnogi rukovodioci stadiona borili su posle završetka Mundijala da pronađu korisnike i pokriju dugove, a pojedine fudbalske arene korišćene su za dečje manifestacije, verske službe ili masovna venčanja.

Foto: Tanjug/AP/Portal da Copa/Jose Medeiros Foto: Tanjug/AP/Portal da Copa/Jose Medeiros

FIFA je ranije ocenila da je za prošlogodišnji šampionat sveta potrebno samo osam stadiona, ali su brazilski političari i građevinske kompanije lobirali kod fudbalskih funkcionera da se utakmice igraju širom zemlje.

Pored Kujabe, drugi "beli slonovi" građeni su u Natalu, Manausu i prestonici Braziliji.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA