HEROJSKI ČIN RADAMELA FALKAA: Zvezda svetskog fudbala spasla život tinejdžeru!

Kolumbijski fudbaler ne samo da je pomogao, nego je i učestvovao u pronalaženju srca za 17-godišnjeg momka kome je hitno bila potrebna transplantacija

  • 1

Radamel Falkao je pokazao svoju veličinu i velikodušnost, baš poput mnogih njegovih kolega fudbalera. Kolumbijaca je spasao život jednom 17-godišnjaku kome je hitno bila potrebna transplantacija srca.

Momak po imenu Džon Andre Ujaban je više od dve godine proveo na listi čekanja za novi organ, a u poslednje vreme njegovo zdravstveno stanje se još više zakomplikovalo i bivalo mu je sve gore i lekari su mu davali svega još nekoliko meseci života. Dodatan problem predstavljala je i retka krva grupa koju ime ovaj tinejdžer.

Ipak, njegova majka je uspela nekako pre tri meseca da dopre do zvezde svetskog fudbala, a as Mančester junajteda je odmah pristao i krenuo da prikuplja pomoć i traži novo srce za mladića.

Njegova potraga je uspela i posle tri meseca je pronašao novo srce, a ove nedelje je Ujabanu urađena i transplantacija i za 20 dana bi već mogao biti pušten na kućno lečenje.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Helena Fernadez, majka 17-godišnjeg momka, je za kolumbijske medije izjavila nekoliko reči o Falkaovom herojskom potezu.

- Kada sam mu objasnila o čemu se radi, rekao mi je da će se istog trenutka angažovati za pronalaženje novog srca. Ne znamo kako je uspeo u tome, i odakle je stiglo novo srce, ali je on to uradio. Zahvalni smo Bogu što je sve prošlo dobro - rekla je Helena Martinez.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA