Evo kako Zvezda pomaže Dinamu iz Zagreba!

Verovali ili ne, ali srpski šampion učestvuje u finansiranju prvaka Hrvatske

  • 10

Potpuno nepojmljivo za sve ljubitelje fudbala, ali u posrednom obliku ovo se zaista dešava. Crvena zvezda učestvuje u finansiranju Dinama iz Zagreba, a razlog za to je veoma jednostavan.

Naime, dobro je poznata politika finansijskog fer-pleja koji je uvela UEFA, ali njegova svrha nije samo kažnjavati klubove koji ga krše, već i nagrađivanje onih koji ga poštuju i posluju uspešno. Tako na taj način se sredstva od kazni koje plaćaju kršioci prenose na one koji čine ispravno.

Zbog toga je nedavno evropska kuća fudbala nagradila hrvatskog šampiona sa 246.000 evra zato što je poslovao u okvirima pomenutog finansijskog fer-pleja, a na neki posredni način u toj sumi ima i novca od kazne koju je morao da plati prvak Srbije zbog čega je i izbacio iz evropskih takmičenja.

Sigurno je da od kazni koje UEFA daje klubovima koji krše ovo pravilo, a poznato je da pojedini plaćaju višemilionske iznose u Nionu mogu da skupe sasvim lepu svotu od koje mogu da podele onima koji rade ispravno, baš kao zagrebački tim.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA