Đoković nije imao milosti prema bivšem dečku Ane Ivanović (FOTO)

Osim izuzetno teškog prvog seta, prvi reket sveta bez problema izašao na kraj sa Fernandom Verdaskom - 3:0

  • 3

Novak Đoković je u osmini finala Australijen opena! Nakon Aljaza Bedenea i Andreja Kuznjecova, prvi reket sveta je na putu ka trofeju Melburna počistio i Španca Fernanda Veradasa rezultatom 3:0 - 7:6, 6:3, 6:4.

Pitanje pobednika praktično je rešeno u finišu prvog seta i početkom drugog kada je Verdasko psihički klonuo i ''upao'' u Novakovu mašinu. Imao je Španac vođstvo u taj brejku prvog seta i bio blizu da ga osvoji, ali je Nole preokrenuo i sa 10:8 došao do prednosti.

Samo par trenutaka kasnije bilo je jasno da Španac neće biti krupan zalogaj jer je usledio brejk koji je i te kako trebao Đokoviću. Podsetimo, u prvom setu je imao šest brejk šansi i nijednu nije iskoristio, iako je u tri navrata vodio sa 40:15.

Bio je ovo sedmi Đokovićev trijumf nad Verdaskom koji je ostao na četiri pobede, a protivnik srpskom teniseru u narednoj rundi biće Žil Miler iz Luksemburga koji je u tri seta bio bolji od Džona Iznera.

Pogledajte kako je izgledala srpska prosidba na Novakovom meču (VIDEO)

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Španski teniser je odlično otvorio prvi set i poveo je sa 1:0, ali je već u trećem gemu viđena prava drama kada je Đoković imao dve brejk lopte koje nije uspeo da iskoristi. Srbin nije imao problema sa svojim servisom i dozvolio je protivniku da osvoji samo jedan poen - 3:3.

Preslikan drugi gem viđen je i u sedmom kada je Verdasko ispucao loptu u aut i dao Noletu dve brejk šanse. Ponovo se izvukao, zatim odservirao dva asa i poveo sa 4:3. Ne verujemo da je Đoković ikada imao ovoliko prilika za brejk u jednom setu, a da ih nije iskoristio.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Nove dve usledile su pri rezultatu 4:4 čime je Španac pokazao da je nesiguran na servisu, ali se izvlačio asovima upravo kada je bilo najteže - 5:5. Nole je po drugi put morao da servira za ostanak u prvom setu, izborio je taj-brejk koji je na kraju i osvojio.

Đoković aplaudirao Srbinu koji je zaprosio devojku na njegovom meču!

Ali, teškom mukom. Imao je Verdasko vođstvo od 5:3, Nole je uspeo da se vrati i iskoristi tek petu set loptu za osvajanje prvog seta - 7:6 (10:8).

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Veliki preokret u taj brejku kao da je dao krila Đokoviću koji je učino ono što nije mogao tokom čitavog prvog seta - osvojio je brejk. Ipak, Verdasko je poveo sa 40:0 na Noletov servis i činilo se da će vratiti servis. Međutim, sjajan ''kambek'' Đokovića koji je dobio i treći gem - 3:0. Srbin nije imao problema sa svojim servisom dok se Verdasko malo patio, ali je uspeo da smanji na 4:2.

Đoković je poveo sa 5:2 i imao tri set lopte u osmom gemu, ali je Verdasko uspeo da ostane u drugom setu nakon par dobrih servisa. To mu nije nešto pomoglo jer je Đoković odservirao odlično, iskoristio četvrtu set loptu i poveo sa 2:0 u setovima - 6:3.

U pravom trenutku, sredinom drugog seta, Đoković je osvojio prvi brejk u trećem setu i poveo sa 3:2. Uspeo je da očuva prednost i iskusno privede meč kraju - 6:4.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA