"Prijateljski meč" Rivera i Boke?! Tri crvena, udaranje laktom, "maj-geri", brutalni startovi... (VIDEO)

Superklasiko nikada ne može biti prijateljski, a to su još jednom pokazali igrači Boke i River plejta svojim startovima i ponašanjem na terenu

  • 0

Koliko puta smo samo pominjali i pisali o tome da u Južnoj Americi, pogotovo u Argentini ne postoji nešto što se može nazvati prijateljski meč. Tamo su sve "utakmice na nož", a naročito je tako kada igraju Boka juniors i River Plejt.

Dva, možda, i najveća južnoamerička tima odigrala su pripremni susret za novu sezonu na čuvenoj "Bombonjeri", ali to je bio prijateljski duel samo na papiru, jer kako drukčije objasniti sve ono što se događalo na terenu.

Glavni arbitar meča morao je da podeli čak tri crvena kartona, a malo je reći da su sve u pitanju bili startovi za zatvor, ali krenimo redom.

Boka je došla u vođstvo preko nove nade argentinskog fudbala Franka Kristalda, koji je nedavno postao punoletan, a kako se ispostavilo to je bio i odlučujući pogodak na meču.

U drugom poluvremenu kako je vreme odmicalo igrači su postajali sve nervozniji, a interesantno prvo isključenje je zaradio Bokin defanzivac Adrijan Kubas u 60. minutu, bio je to direktan crveno karton, da bi samo 13 minuta kasnije Vanjioni iz Rivara morao pre vremena u svlačionicu i na kraju u nadoknadi vremena je pocrveneo Maidana zbog divljačkog udaranja laktom protivnika.

Inače, u okviru serije pripremnih mečeva za početak šampionata koji se zovu "Torneo de Verano" predviđen je i revanš meč ova dva kluba, ali teško da će do njega doći posle svega što se desilo prethodne noći, kao i iz razloga što je predviđen za 1. februar, što je samo tri dana nakon revanša Boke i Velez Sarsfilda u borbi za mesto koje vodi u Kopa Libertadores.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA