Zvezdin "Roben sa Nišave": Bio sam skuplji i od Piksija!

Zimsko pojačanje crveno-belih, Saša Stojanović, prisetio se momenta od pre 15 godina kada je prvi put trebalo da dođe na Marakanu, ali se transfer izjalovio zbog potraživanja Radničkog iz Niša

  • 16

Bilo je pomalo iznenađujuće za navijače Crvene zvezde kada je u januarskom prelaznom roku u klub došao Saša Stojanović, 32-godišnji vezista koji je najbolje partije u karijeri pružao noseći dres Radničkog iz Niša.

Otkrio je na svojoj promociji na stadionu "Rajko Mitić" tada "Roben sa Nišave" kako su ga prozvali u klubu u kome je ponikao, da je još pre 15 godina trebalo da stigne u Ljutice Bogdana i da je viđen kao naslednik Dragana Stojkovića Piksija, ali da se kockice nisu poklopile.

Međutim, tada je umesto na "Marakani" završio u PSV-u iz Ajndhovena, a sada dok prolazi priprema sa voljenim klubom otkriva šta ga je to sprečilo da još kao tinejdžer obuče crveno-beli dres i ostvari još nešto zajedničko sa Piksijem, osim toga da su iz istog mesta (Pasa Poljana) i da su nosili dres Radničkog.

- Hteo sam pre 16 godina da dođem u Zvezdu i dolazili su ljudi iz Beograda nekoliko puta na razgovore, ali se nije poklopilo. Bila je tada u pitanju egzistencija Radničkog i nisam se ja mnogo pitao. Sećam se da je to bio najskuplji transfer u istoriji kluba. Neću o ciframa, ali kada tada nisam mogao u Zvezdu, hteo sam u inostranstvo i otišao u PSV - rekao je Stojanović za "Sport".

Foto: crvenazvezdafk.com Foto: crvenazvezdafk.com

U Holandiji se nije proslavio i nije dobio pravu priliku, jer je i došao u nezgodno vreme, u trenutku kada je na sceni bila jedna od najboljih generacija u istoriji slavnog tima i zato nije ostvario karijeru kakvu su mnogi očekivali da hoće.

- Bio je tada u PSV-u "drim tim" sa Van Bomelom, Romedalo, Kežmanom, Robenom. Mene je doveo trener Erik Gerec, igrao sam za drugi tim, bio u Rozendalu i Ajndhovenu i onda se preko Kipra i Izraela se vratio u Niš, a evo me sada na stadionu "Rajko Mitić". Zatvorio sam neki krug - ispričao je momak koji za sedam godina nije ostvario nijedan nastup za "filipsovce".

Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić

Malo je poznato da je u mlađim selekcijama reprezentacije žario i palio i bio kapiten igračima koji su kasnije ostvarili zavidne karijere poput Danka Lazovića, Nenada Milijaša...

- Igrao sam za sve selekcije, pa i za mladu kod Pižona. Bio sam kapiten Lazoviću i Milijašu, odigrao jedan meč protiv Bosne i nikad me više nisu zvali. Sve se tada poklopilo sa mojim transferom u PSV. Zašto su se i kako promenile stvari preko noći nisam nikad proveravao. Ko zna šta bi bilo da sam nastavio da igram za "plave" - kazao je za "Sport" Stojanović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djoka

    26. januar 2015 | 08:24

    Roben iz Niš, mali Falkao, Nigerijski Baloteli, novi Matić kakva će ovo ekipa da bude, još Mesija iz Džibutija da dovedu i to je to.

  • pera dileja

    26. januar 2015 | 10:19

    Ovo moze da se nazove dnevna doza crvene zvezde za dobro jutro, svaki put me bas nasmeju. Prvo Falkao, pa onda Salama Baloteli, golman iz Slovenije, zvezdin Matic, pa sad Roben sa Nisave, jos da stigne Riberi iz Niksica i ne moze vam niko nista.

  • Proka

    26. januar 2015 | 08:07

    Kakav strašan napad će imati Zvezda na proleće...Luka Falkao Jović, Saša Roben Stojanović...ma, nema šanse Čukarički da se domogne trećeg mesta, pored ovako silne Zvezde !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA