BESRAMNI ARMSTRONG: Opet bih koristio doping, vratite mi titule Tur de Fransa!

Bivši američki biciklista zapanjio je svet svojim najnovijim izjavama

  • 5

Najpoznatiji američki biciklista i najveća varalica u svetu sporta, Lens Armstrong, rekao je da bi ponovo koristio doping sredstva!

Armstrongu je zbog dopinga oduzeto svuh sedam titula pobednika Tur de Fransa, koje je osvojio u periodu od 1999. do 2005. godine.

Armstrong je, inače, uporno poricao da je tokom karijere koristio nedozvoljena sredstva, što mu nije koristilo u odbrani od optužbi za doping, zbog kojih mu je Međuanrodna antidoping agencija izrekla doživotnu suspenziju.

On tvrdi da devedesetih godina nije bilo moguće pobeđivati "čisto" kao sada.

- Da se takmičim u 2015. godini, sigurno ne bih uradio isto jer mislim da ne bih morao. Ako biste me pitali za 1995. godinu, kada je doping bio sveprisutan, verovatno bih to ponovo učinio - rekao je Armstrong u intervjuu za "BBC."

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

- Kada sam doneo odluku da to uradim, bila je loša. Ali se desila. I znam šta se sve desilo zbog toga. Ali je i doprinelo razvoju sporta - rekao je Amerikanac, aludirajući na podatke da je njegov dobavljač bicikala uvećao prihod sa 100 miliona na milijardu dolara kada je biciklista pobedio rak, a dobrotvorna organizacija "Livestrong" je prikupila 500 miliona dolara.

- Da li neko želi da oduzme taj novac? Ne verujem da bi neko rekao "da" - pokušao je da se opravda 43-godišnji Amerikanac.

Armstrong se nada da bi njegova suspenzija mogla biti umanjena nakon razgovora sa nezavisnom komisijom, i da će platiti visoku novčanu kaznu. Ono što je zapanjujuće jeste što traži da mu se vrate svi trofeji Tur de Fransa!

- Mislim da bi morao da postoji pobednik, i to kažem kao obožavalac. Ja ću se i za 50 godina osećati kao da sam osvojio pehare Tur de Fransa - rekao je Armstrong.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Suza

    27. januar 2015 | 13:04

    Odgledajte dokumentarac o njemu, covek nije prezao ni od cega. Nije samo u pitanju doping.

  • Mile

    27. januar 2015 | 02:53

    Doping u sportu je sveprisutan a ovaj se nekom zamerio kad su mu sve uueli.

  • vinci

    27. januar 2015 | 01:07

    I sa dopingom trebalo je osvojiti one titule u francuskoj. Pa sa autom je tesko se popeti onim planinama kuda voze. Po meni je bio najbolji jer kad se pogleda 90% biciklista pro su dopingovani. On je imao najbolji doping i bio je najbolji jednistavno. Ostali nisu mogli da prate njegov ritam.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA