POLUFINOLE: Đoković za dva sata srušio Raonića u četvrtfinalu AO (FOTO)

Srpskom teniseru bila dovoljna tri brejka da sa maksimalnih 3:0 savlada kanadskog tenisera i zakaže duel sa Stenom Vavrinkom u polufinalu AO

  • 22
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Najbolji srpski teniser i prvi reket sveta Novak Đoković plasirao se u polufinale Australijen opena pošto je savladao Kanađanina Miloša Raonića rezultatom 3:0 - 7:6, 6:4, 6:2.

Momenat koji je odlučio meč svakako je finiš prvog seta i početak drugog. Ništa nije govorilo da će Đoković u nastavku olako da izađe na kraj sa Milošem nakon neverovatnog prvog seta koji je Srbin dobio tek u taj brejku (7:5).

Raonić je fenomenalno servirao, nekoliko puta i preko 220 km na sta, ali je ipak davao nekoliko brejk šansi Noletu. Međutim, Srbin nije uspevao da ih iskoristi, ali je dobra stvar bila to što protivniku nijednom nije dao šansu da načini isti.

Prvi brejk Đokovića stigao je u pravo vreme - na početku drugog seta. Dok se Raonić oporavljao od šoka i žalio za propuštenom šansom, Srbin je oduzeo servis protivniku i do kraja ga suvereno odbranio.

Treći gem trećeg seta doeno je novi brejk za srpskog tenisera, a Raonićev servis je sve više i više propadao što se videlo i u sledećoj situaciji kada je Nole stigao do trećeg brejka, poveo sa 4:1 i lagano priveo meč kraju. Bila je ovo peta pobeda srpskog tenisera iz isto toliko mečeva, a naredni Novakov protivnik u polufinalu AO biće branilac titule Sten Vavrinka.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Đoković je odlično otvorio meč i sa nulom stigao do svog prvog gema, da bi u drugom vrlo brzo došao do prve brejk lopte (40:30) zahvaljujući servis greški protivnika i sjajnim lobom. Ipak, Raonić se izvukao drugim asom, a potom je vezao još dva i izjednačio na 1:1.

AJDE TATICE: Prva slika Stefana Đokovića! (FOTO)

Naredna dva gema nisu bila ni slična ovom prethodnom jer su i Đoković i Raonić odlično servirali. Dok je Kanađanin uzeo gem sa nulom, Nole je napravio jednu servis grešku - 2:2. Da će ovo biti velika borba i igra nerava govore i peti i šesti gem gde su obojica dominirali na svoj servis - 3:3.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

U neobičnoj situaciji našao se Đoković kada je Raonić poveo sa 30:0 u sedmom gemu. Međutim, uspeo je da dođe do gem lopte zahvaljujući tome što je Miloš dve lopte izbacio u aut. Prva je bila za nijansu izvan terena, što je potvrdio i čelendž koji je Kanađanin tražio - 4:3.

Da ima čelične živce i dinamit u rukama Raonić je pokazao u osmom gemu kada je Đokoviću dozvolio dve brejk prilike, ali se oba puta izvukao sjajnim asovima od preko 200 km na sat. zatim dobra igra sa osnovne linije i 4:4 u prvom setu.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Stigao je Nole vrlo brzo do vođstva od 5:4 i prebacio pritisak na Raonića koji je servirao za ostanak u prvom setu. Upravo ga je servis izdao kada je dozvolio Noletu priliku da povede sa 40:30 i dođe do nove brejk lopte, ali je srpski teniser neočekivano izbacio loptu u aut - 5:5.

Očekivano, meč je ušao u taj brejk nakon što su obojica bili sigurni na svoj servis (6:6), a u odlučujućem gemu najbolje se snašao Đoković koji je poveo sa 1:0 u setovima - 7:6 (7:5).

Ono što mu nije uspelo tokom čitavog prvog seta, jeste u drugom. Đoković je uspeo da iskoristi Raonićev pad i već u prvom gemu oduzeo je servis protivniku, a svoj odlično sačuvao. Poveo je vrlo brzo sa 2:0, imao šansu i za drugi brejk, ali se Kanađanin spasio.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Đoković je nastavio da dominira na svoj servis i bez izgubljenog poena je došao do 4:2. Raonić se vratio u formu iz prvog seta, što se tiče servisa, ali Kanađanin nijednom nije dobio priliku za brejk - 5:3. Potom je sa nulom osvojio svoj servis i došao u situaciju da na Noletov spašava drugi set - 5:4.

Jasno je i njemu bilo da će teško izjednačiti u setovima, a to je Đoković vrlo brzo dokazao i sa nulom stigao do velikih 2:0 u setovima - 6:4.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Već na početku trećeg seta bilo je jasno da je Raonić posustao, a potvrda je stigla u trećem gemu kada je Đoković stigao do drugog brejka na ovom meču - 2:1. Ubrzo je osvojio i treći gem, da bi sjajna igra bila viđena u četvrtom u kom je Nole dobio novu priliku za brejk.

Uspeo ja Vavrinka novim asom da izjednači, ali je ispucavanjem lopte u aut dao novu šansu Srbinu za brejk koju sada nije propustio - 4:1. Lagana dva servisa i 6:2 za ukupno 3:0 u setovima i prolaz među četiri najbolja tenisera u Melburnu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ...

    28. januar 2015 | 07:41

    Ajmo Nole razbi djetica :)

  • .

    28. januar 2015 | 12:16

    Nama je malopre za vreme casa latinskog upala dezurna i dere se 'Osvojio je drugi set!'.A mi svi onako zbunjeni nismo znali o cemu se radi i profesor kaze rekao sam da me obavestava.:D NAPRED NOLE!

  • Pametnica

    28. januar 2015 | 08:54

    "Malenoj drzavici" je pleonazam.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA