Da li ste znali kojim se grubim sportom bavio Jaka Blažič pre košarke? (VIDEO)

Na Bledu niko nije zainteresovan za košarku, zato je i logično što se Zvezdin Slovenac osam godina bavio drugim sportom

  • 11

Mnogi su se pitali kada je stigao u Crvenu zvezdu i odigrao nekoliko prvih utakmica otkud toliko energije, žara ali i snage u Jaki Blažiču, slovenačkom košarkašu koji već drugu sezonu zaredom oduševljava fanatičnošću navijače crveno - belih.

Razlog u borbi, ali i ultra brzoj kontri koja umnogome podseća na hokejaške, jeste upravo taj što je Slovenac trenirao hokej na ledu pre nego što se uspešno bacio na košarku.

-  Trenirao sam hokej osam godina, sve do srednje škole, to mi je bio prvo sport. Zatim je moj deda stavio koš ispred kuće i kada sam bio mali šutirao sam na koš, mama je to primetila i predložila da idem u školu košarke - objasnio je Jaka Blažič u razgovoru za Evroliginu emisiju "u fokusu".

To uopšte ne bi trebalo da čudi kada se uzme u obzir da je Blažić iz Slovenije gde je hokej na ledu jedan od nacionalnih sportova. Pogotovo na Bledu, gde je slaba zainteresovanost za košarku.

Tamo niko ne igra košarku. Kada sam bio mali skijao sam često, a tata mi je bio učitelj. Tako da mi nije bilo baš toliko zanimljivo kao drugoj deci. Ipak, kada završim karijeru vraćam se skijanju.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Recept iz hokeja koji može da posluži u košarci je...

- Hokejaši nisu toliko ljubazni kao košarkaši. Možda psuju više i slično, ali ako imate malo toga u sebi možete biti dobri za košarku.

Imam radne navike iz hokeja, jer morate naporno da radite ako želtie da budete spremni i aktivni. Tu agresivnost imam još od hokeja i preneo sam je na košarku - zaključio je Jaka Blažič, zvezdin bek hokejaš.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BEN DELIJA

    28. januar 2015 | 16:17

    JAKA ZVEZDA JAKA BLAZIC

  • Red killer:) server:RESNIK PUBLIC

    28. januar 2015 | 18:38

    Jaki hokej jaka kosarka jaki Blažič :D dobar si !

  • Asteriks -prof

    28. januar 2015 | 16:38

    Bolje da si nastavio da igras hokeh, jel ovo sto sada radis na sve lici samo ne na kosarku

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA