Najbolji rukometaš svih vremena završava karijeru! (VIDEO)

Hrvatski reprezentativac Ivano Balić rešio je da u 36. godini završi bogatu rukometnu karijeru koja je protkana sa zlatnom Olimpijskom medaljom, zlatom na Svetskom prvenstvu i još sedam srebrnih i bronzanih odličja sa Olimpijskih, evropskih i svetskih takmičenja

  • 9

Jedan od najboljih rukometaša u istoriji Ivano Balić najavio je da će na kraju sezone završiti igračku karijeru.

Nekadašnji kapiten reprezentacije Hrvatske, koji trenutno nastupa za nemački Veclar, odlučio je da odbije novi ugovor i završi karijeru u 36. godini. On je prošle godine imao tešku povredu tetive mišića.

Prema anketi Međunarodne rukometne federacije (IHF-a) Balić je pre neku godinu proglašen za najboljeg igrača svih vremena.

- Odluka je bila teška jer se u Veclaru osećam neverovatno dobro. Počašćen sam što mi je ponuđen novi ugovor, ali moram da mislim ono što je najbolje za mene, moju porodicu i pre svega moje telo.

- Dugogodišnje igranje na vrhunskom nivou ostavilo je trag i morate da znate kada je pravo vreme za kraj - rekao je Balić za Jutarnji list.

On će posljednju takmičarsku utakmicu odigrati 5. juna protiv Gepingena u nemačkom prvenstvu, a nakon toga dobiće funkciju kordinatora u Rukometnom savezu Hrvatske.

 TANJUG / AP Photo / Darko Vojinovic / tj TANJUG / AP Photo / Darko Vojinovic / tj

Balić je karijeru počeo u Splitu, a igrao je i za Metković, Portland San Antonio, Zagreb i Atletiko Madrid.

Sa selekcijom Hrvatske osvojio je devet medalja, od kojih zlatnu i bronzanu na Olimpijskim igrama (2004. i 2012), zlato i dva srebra na Svetskom prvenstvu (2003, 2005. i 2009), dva srebra i bronzu na šampionatu Evrope (2008, 2010. i 2012) i zlato na Mediteranskim igrama (2001).

Balić je od 2003. do 2007. na pet uzastopnih velikih takmičenja bio najkorisniji rukometaš turnira, dok je 2003. i 2006. godine proglašen za najboljeg igrača sveta.

Balić je 2010. godine izabran za najboljeg rukometaša svih vremena u izboru posetilaca sajta Svetske rukometne federacije (IHF).

Pogledajte video najboljih poteza Ivana Balića:

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Diss

    28. januar 2015 | 18:46

    Brz, spretan, jak kao zivotinja. Postovanje gospodine

  • BEN DELIJA

    28. januar 2015 | 18:57

    JESTE HRVOJE ALI JA GA POSTUJEM I ZALIM STO NIJE SRBIN SRECNA PENZIJA IVANO

  • Kikiriki

    28. januar 2015 | 19:36

    Jes Rvat, ali nema mu ravnog. Mnogo puta sam ga gledao uzivo i ne prestaje da odusevljava. Svaka cast.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA