TAKO TO RADE ENGLEZI: Dijego Košta pod istragom zbog nasilnog ponašanja! (VIDEO)

Napadaču Čelsija preti tri meča suspenzije zbog gaženja protivničkih igrača

  • 2

Jedan od onih o kojima se pričalo nakon revanša polufinala Liga kupa između Čelsija i Liverpula, pored Branislava Ivanovića koji je postigao pobednički gol, bio je i Dijego Košta, ali ne zbog dobre igre ili nekog lepog poteza koji je prikazao, već iz sasvim suprotnih razloga, a to je nasilno ponašanje.

Napadač "plavaca" kao da je na tom meču bio koncentrisan kako da povredi što više fudbalera "crvenih" nego da postigne pogodak što mu je osnovni zadatak. E, pa zbog toga se našao i na udaru čelnika engleskog fudbala koji su pokrenuli istragu protiv njega zbog gaženja Emrea Čana, za koje pretpostavljaju da je bilo namerno.

Naturalizovani Španac je još u prvom poluvremenu u jednom trenutku nagazio vezistu tima sa Enfilda dok je ležao na zemlji, aglavni arbitar je izjavio posle meča da bi mu dao crveni karton da je video šta je uradio. Međutim, to nije jedino što je uradio, isto tako je nagazio i Martina Škrtela, a izazvao je u sukob sa Stivenom Džerardom za koji je očito bio kriv.

Zaista samo čudo ga je spasilo da ne zaradi isključenje na ovom duelu, ali zato bi pravda ipak mogla da ga stigne za zelenim stolom, a pominje se i suspenzija na tri utakmice kao najverovatnija kazna zbog toga.

Ovo samo pokazuje koliko su u Engleskoj objektivniji i suroviji kada je u pitanju nasilno ponašanje na utakmici, jer je recimo Kristijano Ronaldo dobio samo dva meča zabrane igranja u Španiji zbog udaranja dvojice protivničkih igrača.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    28. januar 2015 | 20:03

    Kosta za opasno gazenje (mogao da mu slomi nogu) cak 3 meca suspenzije a Ronaldo za udarac u lice (nista toliko ozbiljno) samo dva meca. Zamisli.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA