FSS plaća Partizanov dug prema Radničkom iz Kragujevca!

Tomislav Karadžić predložio da FSS preuzme obavezu izmirenja duga koji Partizan ima prema Radničkom, a da će Savez od buducih priliva koje beogradski klub ima od UEFA taj novac od njih naplatiti

  • 10

Fudbalski klub Radnički iz Kragujevca saopštio je da se klub nalazi u velikim finansijskim problemima i da razmatra mogućnost da istupi iz Superlige, pošto je nezadovoljan tretmanom Fudbalskog saveza Srbije.

U saopštenju koje je objavljenom na zvaničnom sajtu kluba i sa naslovom "FSS nekom majka, a nekom maćeha", kragujevački klub traži isti tretman kao svi klubovi iz Superlige.

- Radnički se nalazi u izuzetno teškoj finansijskoj situaciji i jedini je klub u Srbiji koji nema neizmirene obaveze prema drugim klubovima i FSS. Račun kluba nije u blokadi, a klub se finasira pretežno sredstvima iz budžeta grada. Dugovi koja je ova uprava nasledila od predhodnih iznose oko 1,2 miliona evra i to prema bivšim igračima i trenerima - navode Kragujevčani:

- Klub je godinama trošio više novca nego sto je uspevao da obezbedi, iako su sredstva koja je grad izdvajao bila i više nego dovoljna. Ono sto smo mi kao uprava uspeli da uradimo je da troškove smanjimo u značajnoj meri, za gotovo čitavih 50 odsto.

SAVEZ IZMIRUJE PARTIZANOV DUG KOJI ĆE NAPLATITI OD BUDUĆIH PRILIVA CRNO-BELIH OD UEFA

Foto: Tanjug/Dragan Stanković Foto: Tanjug/Dragan Stanković

Radnički se prošle nedelje obratio za pomoć predsedniku FSS Tomislavu Karadžiću kako bi im omogućio finansijsku pozajmicu od pet miliona dinara ili pomogao oko naplate potraživanja od Partizana u iznosu od 8,3 miliona.

- Gospodin Karadžić obavestio nas je da i drugi klubovi traže pozajmice, ali da FSS nije u mogućnosti da svima pomogne. Konstatovali smo da Radnicki, za razliku od drugih klubova, nema neizmirene obaveze prema FSS na ime ranije uzetih pozajmica, kao i da smo možda i jedini klub koji prema drugim klubovima nema dugove. Karadžić je predložio da FSS preuzme obavezu izmirenja duga koji Partizan ima prema nama, a da će Savez od buducih priliva koje beogradski klub ima od UEFA taj novac od njih naplatiti, što su crno-beli prihvatili.

Foto: Tanjug/Irfan Ličina Foto: Tanjug/Irfan Ličina

U saopšenju se dalje navodi da su nakon toga Kragujevčani pokušali da stupe u kontakt sa Karadžićem, ali da u tome nisu uspeli.

- Smatramo da smo na ovaj način dovedeni u neravnopravan položaj sa drugim klubovima u ligi koji imaju aktivne pozajmice kod FŠ, kao i da smo nečinjenjem predsednika FSS dovedeni u zabludu. Zbog ovoga, ali i nemogućnosti da nam se pomogne da naplatimo naša potraživanja, najozbiljnije razmatramo mogućnost da ne nastavimo dalje učešće u JSL, odnosno da iz iste istupimo - poručuju iz Kragujevca.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA