Teodosić doneo pobedu CSKA u produžetku, Rejes rekorder Evrolige (VIDEO)

Moskovljani zabeležili i 15. uzastopni trijumf u Evroligi i suverenu drže prvo mesto grupe F, dok je u Zvezdinoj grupi Makabi savladao Madriđane sa 90:86

  • 1

Košarkaši CSKA su i dalje neporažena ekipa u Evroligi, ali su poslednju pobedu izvojevali tek nakon produžetka. U Moskvi je pao Nižnji Novgorod - 103:95.

Najzaslužniji za trijumf Armejaca bio je srpski reprezentativac Miloš Teodosić koji je postigao 25 poena, ali treba pomenuti i poslednju asistenciju kojom je CSKA došao do tri poena viška u produžetku i praktično rešio pitanje pobednika.

U tome im je pomogao i bivši košarkaš Partizana Tarens Kinsi čiji pas su Moskovljani presekli i realizovali kontru. Međutim, da Kinsija nije bilo teško bi Nižnji došao do dodatnih pet minuta.

Teodosić je na kraju imao 25 poena, četiri skoka i pet asistencija, 22 poena uz devet skokova dodao je Voroncevič, 15 je imao Džekson, a 13 De Kolo. Na drugoj strani, po 22 poena ubacili su Tompkins i Ročesti, a 19 Kinzi.

Podsetimo, CSKA je lider grupe F sa pet pobeda, dok su u drugu fazu prošli sa svih 10 trijumfa. Nižnji je upisao svoj treći poraz.

Šampion Evrope Makabi naneo je prvi poraz Realu u TOP 16 pošto su u Tel Avivu slavili sa 90:86.

Najzaslužniji za trijumf bili su Skorcijanitis sa 17 poena i osam skokova, Markiz Hejns je takođe ubacio 17 poena,  Landesberg je brojao do 16, dok su dvocifreni bili još Devin Smit sa 14 poena i Džeremi Pargo koji je, uz 11 poena, upisao i devet asistencija.

Felipe Rejes je sa 20 poena i 11 skokova bio najefikasniji u redovima Reala. Takođe, Rejes je pretekao Mirsada Turdžana (Jahovića) na prvom mestu liste najboljih skakača Evrolige.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

GRUPA F:

Četvrtak

CSKA - Nižnji 103:95

Laboral Kuća - Armani 102:83

Efes - Olimpijakos 20.45

Petak

Unikaha - Fenerbahče 20.45

GRUPA E:

Četvrtak

Makabi - Real 90:86

Crvena zvezda - Alba 20.45

Petak

Barselona - Žalgiris 20.45

Panatinaikos - Galatasaraj 20.45

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA