Serena jedva hodala, ali je servisima srušila Šarapovu u finalu AO (VIDEO) (FOTO)

Amerikanka, vidno iscrpljena, stigla do svoje šeste titule u Melburnu pobedom nad Marijom Šarapovom - 2:0

  • 5
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Kako bi se tek ovaj meč odvijao da je Serena zdrava - bio je jedan od komentara na društvenim mrežama tokom finala Australijen opena u ženskoj konkurenciji, u kom je ''bolesna'' Serena Vilijams bila bolja od Marije Šarapove - 6:3, 7:6.

Kažemo bolesna jer je Amerikanka jedva stajala u prvom setu, a do daha je došla tek u nastavku meča. Mučila ju je prehlada, koja joj je od početka turnira u Melburnu stvarala probleme i to je upravo bilo tajno oružje Šarapove.

Ruskinja nije uspela da dobije mlađu sestru Vilijams još od 2004. godine, a ukupan skor je 17-2 u korist Serene koja je osvojila svoj 19. gren slem i šestu titulu u Melburnu. Prvu posle 2010. godine.

Duplom greškom već u prvom gemu Šarapova je dozvolila Sereni brejk, iako je imala 40:15. Sereni nije bilo teško da osvoji svoj servis i na semaforu je stajalo 2:1 jer je i Marija dobro odservirala.

Prvi znak otežanog kretanja viđen je u četvrtom gemu, ali je Amerikanka odservirala dva asa i osvojila gem. Kao i Šarapova, nakon čega je navučen krov zbog kiše. Upravo to je Serena iskoristila kako bi se nešto duže zadržala u svlačionici.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

- Nisam bila najbogatija kada sam odrastala, moja porodica i ja smo prolazili kroz teške momente. Išala sam na teren sa lopticom, reketom i nadom, to je sve što sam imala. Činjenica da sam došla do 19. gren slem titule pokazuje da nikada ne treba odustajati i da su čuda moguća. Počastvovana sam što sam danas ovde i što sam podigla ovaj trofej - istakla je Serena nakon meča.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Po povratku na teren Amerikanka je najpre osvojila svoj servis, zatim uzela i novi brejk. Uspela je Šarapova da uzvrati ostom merom, ali je na svoj servis počišćena u devetom gemu - 6:3.

Moglo bi se reći da je polovina drugog seta protekla u znaku Šarapove koja je u par navrata imala 0:30 i šansu da dođe do brejka. Međutim, Serenini servisi su bili pravi projektili i na semaforu je stajalo 3:3, bez brejkova.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Prvu brejk priliku u drugom setu Šarapova je dobila u sedmom gemu. Povela je sa 40:30, imala izjednačenje, da bi Amerikanka ponovo dobrim servisima došla do gema - 13. as za vođstvo od 4:3.

Šarapova je izjednačila na 4:4, ali je već posle narenog gema morala da servira za ostanak u finalu i mogućnost da osvoji svoju drugu titulu u Melburnu. Duplom servis greškom i izbacivanjem lopte daleko u aut, dala je protivnici dve brejk lopte.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Uspela je da se spasi sjajnom dijagonalom i greškom Serene i otišle su u 11. gem. Gem u kom je Šarapova pokazala da je čvršća jer je propisno namučila Serenu na njen servis, a svoj je dobila sa nulom.

Odlično je ušla i u taj brejk jer je već na početku uzela poen na servis Amerikanke, ali je na semaforu vrlo brzo stajalo 4:1 za Serenu. Vratila je Šarapova dva brejka i prišla na 4:5 kada je viđen fenomenalan ritern protivnice za dve meč lopte. Prvu nije iskoristila, ali drugu jeste za zasluženu titulu. I to sjajnim asom - 7:6 (7:5).

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA