Dortmund i dalje poslednji! Nastasić debitovao u pobedi Šalkea! (VIDEO)

Uspešan debi srpskog fudbalera u utakmici 18. kola Bundeslige

  • 0

Fudbaleri Borusije iz Dortmunda odigrali su nerešeno u Leverkuzenu protiv Bajera 0:0 i ostaće na poslednjem mestu na tabeli Bundeslige posle 18. kola.

Pre nekoliko sezona ekipa Jirgena Klopa bila je dve godine zaredom prvak Nemačke i igrala finale Lige šampiona, ali situacija se sada promenila i Borusija će morati da se bori za opstanak u Bundesligi.

Borusija je na Baj areni mogla do sva tri boda da je napadač Ćiro Imobile iskoristio nekoliko povoljnih šansi, najbolju u 20-ak minuta pre kraja, ali je golman "farmaceuta" Leno bio uspešniji.

Neven Subotić je za goste igrao drugo poluvreme, nakon što je zamenio Lukaša Piščeka.

Dortmund će novu priliku za trijumf imati već u sredu, kada na Vestfalen dolazi Augzburg.

Srpski reprezentativac Matija Nastasić odigrao je celu utakmicu za Šalke na meču protiv Hanovera, na kojoj je njegov klub slavio rezultatom 1:0.

Nastasić se na ovom meču dobro pokazao u defanzivnim zadacima, čemu svedoči i netaknuta mreža domaćina.

Jedini gol postigao je Huger u 32. minutu.

Poslednjih 15 minuta meča Šalke je odigrao sa igračem manje, s obzirom da je Klas Jan Huntelar dobio direktan crveni karton.

Poteru za Ligom šampiona nastavila je i Borusija iz Menhegladbaha, koja je slavila protiv Štutgarta na "Mercedes areni". Jedini strelac na meču bio je Patrik Herman 20 minuta pre kraja utakmice.

Trijumf posle šest utakmica zabeležio je poslednjeni tim jesenjeg dela sezone Frajburg, koji je bio bolji od Ajntrahta sa 4:1. Iako su gosti iz Franfurta poveli poveli već iz prvog napada na meču preko Marka Rusa, posle toga na terenu postojao je samo jedan tim - Frajburg.

Blistao je nekadašnji napadač minhenskog Bajerna Nils Petersen sa tri gola, a precizan sa penala bio je Vladimir Darida.

Frajburg je na taj način prepustio "fenjer" Borusiji iz Dortmunda, koja kasnije gostuje u Leverkuzenu Bajeru.

Fudbaleri Hamburga nastavili su da posrću u šampionatu, a novi poraz doživeli su na svom terenu od Kelna - 2:0, dok je Majnc "petardom" razneo Paderborn i posle slabijih rezultata ponovo se vratio u sredinu tabele.

Rezultati:

Volfsburg – Bajern 4:1

Subota:

Frajburg - Ajntraht 4:1

(Darida 61. penal, Petersen 53, 69, 88. - Rus 1)

Hamburg - Keln 0:2

(Rise 62, 78)

Majnc - Paderborn 5:0

(Mali 6, 46, De Blasis 69, Alagui 83, Gajs 87)

Šalke - Hanover 1:0

(Heger 32)

Štutgart - Menhengladbah 0:1

(Herman 71)

Leverkuzen - Dortmund 18.30

Nedelja:

Verder - Herta 15.30

Augsburg - Hofenhajm 17.30

Tabela: Bajern 45 bodova, Volfsburg 37, Šalke i Borusija Menhengladbah 30, Bajer Leverkuzen 28 …Verder 17, Dortmund 15, Frajburg 15.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA