Sklonite decu od kompjutera, slatkiša, gluposti i pravac u školicu sporta! (FOTO) (VIDEO)

Deca se kroz trening uče osnovama sporta, trčanju i naravno pravilnom držanju tela i svim drugim prirodnim oblicima kretanja, a sve to kroz vežbe i igrice prilagođene njihovom uzrastu, poligone, igre i zabavu

  • 1

Stvaranje vrhunskih šampiona u sportu nije slučajnost  već planirani sistem rada sa talentovanom decom od malih nogu.

Praktično, čim prohodaju deca već mogu da se uče raznim motoričkim zadacima i da razvijaju spretnost i okretnost, koja će im kasnije značiti u životu ali i u profesionalnom sportu.

Zato je bolje da se odmah usmeravaju kao kretanju i vežbanju a ne ka sedenju za kompijuterom i jedenju čipseva, slatkiša i drugih nezdravih stvari.

Zato je dobro usmeriti decu ka školicama sporta kojih sve više ima u našoj zemlji.

Jedna od njih je i školica sporta u "Fitness Clubu Vladica" a program čine dva treninga nedeljno u trajanju od 60min koji su bazirani na razvoj motoričkih sposobnosti dece, koordinacije, ravnoteže, osećaja položaja i prostora kod deteta.

Pogledajte OVDE kako izgleda trening

Deca se kroz  trening uče osnovama sporta, trčanju i naravno pravilnom držanju tela i svim drugim prirodnim oblicima kretanja, a sve to kroz vežbe i igrice prilagođene njihovom uzrastu, poligone,igre i zabavu.

Foto: Privatna Arhiva Foto: Privatna Arhiva

Kako izgleda rad u školici sporta pogledajte OVDE

Takođe, jedan od zadataka školice je stvaranje interesovanja prema zdravom životu i sportu.

Kroz trening će se kod dece smanjiti rizike od gojaznosti, povećati funkcionalni kapacitet organizma,zdrav razvoj kostiju,tetiva,mišića.

Cela ideja je da se kroz školice sporta privuče što više dece i samim tim ona odvoje od računara, tableta, smart telefona i iz fotelje uđu u fiiskulturne sale i zainteresuju se za sport.

Podizanjem nivoa motoričkih sposobnosti,poboljšanjem koordinacije,spretnosti i ravnoteže,razvijanjem socijalnih veština i podsticanjem razvoja psiholoških kvaliteta Srbija će dobiti nove Đorđeviće, Đokoviće, Grbiće neke nove Olivere Jevtić, Ane Ivanović, Ivane Španović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pedja

    2. februar 2015 | 20:04

    Školica sporta se već godinama sprovodi u Šapcu u osnovnim školama,za decu prvog i drugog razreda.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA