SRBIJA DOBILA SELEKTORA: Nikola Grbić preuzeo odbojkaše!

Legendarni srpski odbojkaš imenovan za novog selektora i na tom mestu će zameniti Igora Kolakovića

  • 10

Legendarni kapiten odbojkaške reprezentacije Srbije Nikola Grbić imenovan je za novog selektora nacionalnog tima, saopštio je Odbojkaški savez Srbije (OSS).

Grbić, član Odbojkaške aleje slavnih i najbolji igrač Evrope 1997. godine, prošle godine završio je bogatu igračku karijeru, a trenutno je trener italijanske Peruđe.

Karijeru je počeo u Banatu iz Zrenjanina, a igrao je u Vojvodini, pre nego što je 1994. godine prešao u italijanski Montikjari. Potom je nastupao za Trako, ponovo Montikjari, Kuneo, Sisli, MIlano, Pjaćencu, Trentino, opet Kuneo i na kraju Zenit iz Kazanja.

Osvojio je dve titule prvaka Italije, titulu prvaka Rusije, tri Kupa Italije, dve titule pobednika Lige šampiona, dva Superkupa Evrope, Kup kupova i Kup CEV-a.

Sa reprezentacijom je od 1995. do 2010. godine osvojio 19 medalja - olimpijsko zlato i bronzu, srebro i bronzu na SP, zlato, srebro i četiri bronze na EP, četiri srebra i dve bronze u Svetskoj ligi i bronze u Svetskom kupu izazivača, Svetskom Kupu šampiona i Svetskom kupu.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miroljub vranje

    3. februar 2015 | 15:14

    Bravo.Odbojkaski savez zna sta radi.Veliki igrac,pratim ga na sport klubu kako vodi Perudju i nadam se da ce biti i veliki trener.Nikola samo hrabro i podmladi reprezentaciju a Kolakovicu hvala za sve medalje i puno srece u daljem radu.

  • Rora

    3. februar 2015 | 15:06

    Sjajno

  • Maki

    3. februar 2015 | 15:55

    Zaista lepa vest. Zelim Nikoli puno uspeha u radu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA