Dortmund je postao katastrofalan tim zbog Jojića?!

Borusija Dortmund osvaja više bodova kada je u igri bivši fudbaler Partizana

  • 2

Slavni klub iz Nemačke osvaja više poena kada na terenu ima Miloša Jojića, pokazuju statistički podaci.

Borusija ove sezone vodi veliku bitku za opstanak. Trenutno je fenjeraš Bundeslige posle novog poraza, nakon koga su se igrači izvinjavali navijačima.

Jirgen Klop pod hitno mora da pronađe rešenje kako bi izbavio ekipu iz rezultatske agonije.

Možda i da konačno shvati da je za osvajanje bodova neophodan srpski reprezentativac. Jer, od kada je Zeka poslednji put nastupio u crno - žutom dresu, u 13. kolu, Dortmund je osvojio svega 5 bodova od mogućih 18!

Poslednjih nekoliko kola, Jojić nije ni na klupi.

Telegraf se bavio statističkim podacima o broju osvojenih bodova Dortmunda u Bundesligi kada igra i ne igra Miloš Jojić.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Od dolaska u nemački klub iz Partizana prethodne zime, srpski fudbaler je odigrao ukupno 19 utakmica, na kojima je Borusija osvojila 33 poena.

Popularni Zeka nije igrao na 17 mečeva, i tada je broj osvojenih poena 24.

Ove sezone je igrao devet puta (na pet utakmica starter), i Milioneri su zabeležili osam poena, a čak  sedam kada je bio starter u prvih pet kola.

Od kako je nakon petog kola Jojić izgubio mesto u startnih 11 ili čak i na klupi Dortmund, njegova ekipa je osvojila svega devet poena.

Foto: AP/Tanjug

Na ove statističke podatke treba pomenuti i činjenicu da je Borusija ove sezone primila veliki broj golova iz kontra napada protivnika, a da je Jojić igrao na mestu centralnog veznog koji je pokrivao ogroman prostor i sprečavao protivničke kontre.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Delija

    5. februar 2015 | 16:59

    Pouzdano znam da ima problem sa menadzerom i zbog toga ga nema,juce sam saznao od njegovog rodjaka da nece biti licenciran ni za ls .. sramota za takav klub kao sto je Dortmund a do pre par dana sam ih obozavao :)

  • Deonisious

    5. februar 2015 | 18:51

    Najgore sto ce i Bajern poceti da se zeza

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA