Kad je bivši predsednik Partizana kidao Žalgiris, a Delije mu skandirale! (VIDEO)

Nekadašnji as crno-belih Vlade Divac zaigrao je pre 16 godina u istorijskom meču za Zvezdu protiv litvanske ekipe i učestvovao u pobedi 77:69

  • 19

Prvu i poslednju, ali istorijsku utakmicu protiv Žalgirisa košarkaši Crvene zvezde odigrali su pre tačno 16 godina, 7. janura 1999. godine u hali Pionir u okviru Evrolige.

Zašto istorijsku? Pa iz tri razloga. Naime, na tom meču su navijači Zvezde Delije obeležile 10 godina postojanja jedinstvene navijačke grupe.

Zatim na ovom meču prvi put za crveno-bele je nastupio Vlade Divac, tada NBA legenda i nekadašnji as Partizana, koji je zbog štrajka u najjačoj ligi na svetu pristao da dođe i odigra nekoliko mečeva za crveno-bele kako bi im pomogao da ostvare što bolji rezultat u Evroligi. I treća stvar je da je Zvezda pobedila Žalgiris koji je te sezone postao šampion Evrope.

Imao je Divac ponudu iz Bolonje i to milionsku ali je ipak došao u Zvezdu za 300.000 dolara po utakmici, koje je kasnije, kako se priča, prosledio u humanitarne svrhe.

Foto: MNpress Foto: MNpress

Bilo kako bilo, Divac je tada pomogao Zvezdi da pobedi Žalgiris 77:69, koji je te sezone postao šampion Evrope pobedivši na tom putu Efes, Ulker, Olimpijakos, Taukeramiku i bivšeg šampiona Kinder iz Bolonje sa Predragom Danilovićem na čelu.

Na početku meča dobio je ovacije Delija, kao i kasnije tokom meča kada se bacao po parketu.

Divac je meč završio sa 16 poena i šest skokova.. Ne treba spominjati da je Divac dve godine kasnije postao predsednik KK Partizan.

Treba reći da je Divac odigrao dve utakmice u Zvezdi, druga je bila protiv Po Orteza takođe u Evroligi ali je tada zabeležen poraz 70:61

Prvo poluvreme utakmice sa Žalgirisom:

Vrlo je važno napomenuti da je te godine navijačka grupa Delije obeleževala 10 godina od osnivanja pa se na meču sa Žalgirisom videla fenomenalna koreografija.

Drugo poluvreme utakmice:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djile

    5. februar 2015 | 15:03

    Delije, delije ajmo svi u glas partizanov predsednik igro je za nas,....i dalje vazi ona stara navijam za partizan a od vecih klubova za zvezdu

  • grobar do koske

    5. februar 2015 | 14:39

    ..XXAAXXAA..ISTORIJA SE PONAVLJA,TAKO SADA SKANDIRAJU I PIONIRU PARTIZANA-COKIJU..XXAAXXAA..Vlade Divac je za te 3 tekme u sramnom dresu UZEO 900 000 dolara,ULOZIO IH U SVETINJU-PARTIZAN i OD TADA JE KRENUO SUNOVRAT PRAVE KKCZ..XXAAXXAA..Partizan-MIT ili cudo-jedini ponos i najveci brend Srbije !!! Eh,da nam je vise takvih,kao VLADE DIVAC!!!

  • Vladan Tegeltija Telekom

    5. februar 2015 | 15:33

    Ah ta sećanja Crvena zvezda sa malog Kalemegdana, a ne ova današnja mutirana iz Želznika privatni klub legende Čovića!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA