Gagić u Zvezdi! Kuva li se najveći košarkaški transfer u ovoj deceniji?

Sad već bivši centar Partizana sve više se dovodi u vezu s večitim rivalom, koji je još letos želeo da ga angažuje, ali je on tada odlučio da ostane u crno-belom dresu

  • 79

Doskorašnji centar Partizana Đorđe Gagić napustio je klub zbog loše finansijske situacije, ali i manje minutaže i sad je slobodan po pitanju angažmana.

Partizan je ovaj potez nazvao IZDAJOM,  a apostrofirao je da će naredni klub u koji Gagić pređe otkriti o čemu se tu zapravo radilo i zašto je ovaj krilni centar naprasno napustio ekipu.

- Na osnovu sledećih poteza i odabira kluba za nastavak karijere, biće savršeno jasno ko stoji iza ovoga i ko na taj način realizuje svoje interese, jer ne verujemo da će samo na ovom da se završi - poručili su iz Partizana.

Zanimljivo je da je Gagić odmah doveden u vezu s Crvenom zvezdom i to kao bivši igrač ovog kluba, ali u mlađim kategorijama, te kao neko koga je Zvezda letos želela da angažuje, i to za dobar ugovor koji je on odbio da bi ostao u Partizanu.

Posle svega, sve se više spekuliše da će doći u Zvezdu.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Zanimljivo je i da doskorašnji menadžer ovog košarkaša Bojan Tanjević iz agencije čuvenog Italijana Lučana Kapikjonija nije znao da je igrač zatražio raskid ugovora.

Izgleda da je Gagić našao novog menadžera koji će mu pronaći klub, a priča se da je to Aleksandar Rašković, s kojim Partizan, a posebno Duško Vujošević, nije u dobrim odnosima (zbog transfera Bogdana Bogdanovića u Fenerbahče).

Jedini problem je što Gagić ne bi mogao da igra u ABA ligi još ovih 6 mečeva koliko je ostalo, već bi jedino mogao biti licenciran za Superligu KLS.  Takođe, pitanje je koliko bi on pomogao Zvezdi koja na petici ima Marjanovića i Cirbesa, a na krilnom centru Mitrovića i Tejića, uz Kalinića koji često igra na ovom mestu.

Podsetimo, poslednji igrač koji je prešao iz Partizana u Crvenu zvezdu je Raško Katić u sezoni 2012/13. Pre njega je iz Partizana u Zvezdu prešao Boris Bakić u sezoni 2006/07.

Inače, više je bilo slučajeva da su igrači iz Crvene zvezde prelazili u Partizan (Vujanić, Tomašević, Ljuba Vidačić, Luka Bogdanović...).

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA