Pogledajte program i ulaznicu sa nezaboravne utakmice! (FOTO)

Autentični snimci karte, programa i još nekih spisa vezanih za meč Zvezde i Mančestera iz 1958. godine

  • 0
Foto: bonhams.com Foto: bonhams.com

Kažu da je program za prvu utakmicu Mančester junajteda, nakon Minhenske tragedije, prodat za neverovatnih 7.000 funti, a pisan je za utakmicu protiv Vulverhemptona samo dva dana nakon što je 23 člana posade izgubilo život u avionskoj nereći.

Kažu i da je taj isti program prodat tek nakon 25 godina tavorenja na nekom tavanu kod čoveka koji ga je prodao za 200 funti ne sluteći kolike će razmere cena dostići. Ako bi se na cifru od 7.000 sablaznuo, šta tek reći na 20.000 funti koliko je jedan navijač nudio pre par godina.

Ako je toliko koštao program za duel sa Vulvsima, koliko bi kolekcionari dali za program iz Beograda? Ili za karte sa tog meča, ako i određene članke jugoslovenskih novina? Mi ćemo vam reći - to jednostavno nema cenu, iako i sa tadašnjih 30 dinara mogao da kupiš parče istorije.

Na fotografijama koje vidite, nalaze se dve karte. Obe pocepane, jer je vlasnik, naravno, bio na utakmici, dve fotografije mančesterskih novina iz tog doba, dva prospekta - jedan za meč sa Vulvsima koji je odložen, drugi za duel sa Šefildom, prvi koji je odigran nakon nesreće.

Foto: M. Marić Foto: M. Marić

Takođe, tu su i isečci dnevnih novina u Srbiji, ali i ono najvrednije - program za čuveni meč Zvezde i Junajteda odigran na stadionu JNA sa početkom u 14:45 minuta. Poslednji u kom su se pojedini fudbaleri engleskog šampiona našli. Već sutradan, na veliku žalost, sportske časopise zamenili su umrlicama.

Foto: bonhams.com Foto: bonhams.com

(M. M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA